Hoofdstuk 5. Kopete's protocollen

Kopete roept verschillende IM-systeem-protocolen aan. Als u een account aanmaakt, dan is het specifiek voor een enkel protocol. Hoewel Kopete probeert om instant-messaging hetzelfde er uit te laten zien, onafhankelijk van het gebruikte protocol, er zijn enige verschillen in het ondersteuningsniveau voor geavanceerde functies zoals bestandsoverdracht en multimedia.

Protocollen

AIM

AIM ondersteunt chatrooms. Gebruik het Join Chat... commando op het AIM-accountmenu om mee te doen in een chatroom. Contactpersoonafbeeldingen en aangepaste emoticons worden ook ondersteund.

ICQ

ICQ heeft een onzichtbaarheidsfeature die het mogelijk maakt om zich te verbergen voor geselecteerde contacten. U kunt ook de ICQ-gebruikersmap doorzoekem bij het toevoegen van een contactpersoon. Een brede reeks van contactdetails kan worden ingesteld met de optie Eigenschappen.

Jabber

Jabber, ook bekend als XMPP, ondersteunt bestandsoverdracht, conferenties en elke andere service ondersteunt door de Jabber-server. Bijvoorbeeld, veel Jabber-servers hebben een gebruikersmap en sommige leveren overdracht naar andere messagingsystemen. Om toegang te krijgen tot services, gebruikt u Services... in het accountmenu. Jabber-bestandsoverdracht kan werken zonder poort-doorzetten, maar geniet een betere prestatie waar een directe verbinding mogelijk is. Standaard wordt poort 8010 gebruikt voor poort-doorzetten, maar dit is in te stellen in de instellingen van elk account.

Google Talk

Omdat Google Talk is gebaseerd op Jabber, is het goed ondersteund in Kopete met uitzondering van voice-chat, waaraan wordt gewerkt.

Om Kopete in te stellen voor Google Talk: Gebruik uw complete Google e-mailadres als de gebruikersnaam. Activeer Protocol-encryptie (SSL) gebruiken, Authenticatie met wachtwoorden in gewone tekst toestaan en Standaard serverinformatie overschrijven. De server is talk.google.com of gmail.com en de poorten 443 of 5223 moeten worden gebruikt.

Novell GroupWise

GroupWise Messenger is een messenging-systeem van Novell Inc. De volledige reeks van mogelijkheden wordt ondersteund, inclusief privacy, chatten in een groep, opgemaakte tekst en naar gebruikers zoeken.

Gadu-Gadu

Gadu-Gadu is een chat-systeem uit Polen. Op dit moment ondersteunt Kopete basis chat-functions.

WinPopup

WinPopup is een manier om Kopete te gebruiken om berichten te verzenden naar en te ontvangen van Windows® computers op het lokale netwerk. Het WinPopup protocol ondersteunt alleen enkele, platte-tekst berichten.

Andere protocollen

Evenals de bovenstaande genoemde protocollen heeft Kopete ondersteuning voor verschillende andere protocollen. In de meeste gevallen is dit niet standaard ingeschakeld of er moet een extra plug-in worden geïnstalleerd. Ondertussen worden SMS, Skype en SILC op deze manier geleverd. Zie Echter het team van Kopete is voor deze protocollen niet verantwoordelijk.