Opties uitgelegd

  • Autorisatie eisen voordat iemand u kan toevoegen aan hun lijst met contactpersonen: Kies deze optie als u gevraagd wilt worden voordat iemand anders u kan toevoegen aan zijn buddy-lijst. Normaal kan iedereen u zoeken en toevoegen aan zijn lijst. Dit betekent dat iedere vreemdeling die u zelfs niet kent u kunt zien of u online bent of niet of u berichten kan zenden. Als u dat niet wilt kunt u deze opties activeren en daarna zult u worden gevraagd of u wilt iemand bevestigen voordat deze met u een chat kan doen.

  • IP-adres verbergen: Als u niet wilt dat anderen uw IP-adres, dan kunt deze optie activeren. Het IP-adres is een ID om u te identificeren in het internet. Dit nummer is uniek. Een gemiddelde internetgebruiker kan uw naam niet uit uw IP-adres halen, alleen uw provider kan dat doen! ICQ slaat uw IP-adres in elk geval gedurende een specifieke tijd op. Het is dus geen echt privacyprobleem deze optie niet te activeren.

  • Mijn status beschikbaar maken via ICQ's berichtencentrum: Als u deze optie kiest zal uw status publiek worden gemaakt op het berichtencentrum (zichtbaar voor iedereen op www.icq.com/people).

  • Standaard serverinformatie overschrijven: Als u het adres waar Kopete u aanmeldt aan het ICQ-network wilt wijzigen, dan maakt deze optie het mogelijk (normaal heeft u deze instelling niet nodig).

  • Proxy activeren: verbindt via een Proxyserver. Proxyservers zijn servers die verbindingen doorgeven. Sommige bedrijven, scholen en universiteiten gebruiken deze servers om toegang tot sommige websites te verbieden. Gebruikers die vanaf hun thuis verbinden hebben deze instelling niet nodig.

  • Poortbereik: Deze optie vertelt Kopete welke poorten gebruikt zouden moeten worden voor peer-to-peer verbindingen. Verdere uitleg over de functies van poorten zou hier te ver gaan. Als u meer informatie wilt neem dan een kijkje op het Wikipedia artikel. Normaal zal u geen problemen hebben met de standaard instellingen.

  • Timeout: definieert, hoeveel seconden Kopete zou moeten wachten voordat het verbinding laat vallen. Wanneer u bijvoorbeeld een bestand verzendt naar een van uw contactpersonen maar de internetverbinding met uw contactpersoon heeft problemen zodat deze het bestand niet ontvangt. Deze optie vertelt Kopete hoe lang het moet proberen om het bestand te verzenden. Normaal hoeft u dit niet te wijzigen.

  • Standaard codering: stelt de codering in van de berichten. Gebruikers van Windows zullen de codering windows-125* (windows-1250 tot windows-1258) gebruiken, dus als u met gebruikers van Windows gaat chatten, kies dan deze optie. En zelfs als u alleen praat met personen die geen Windows gebruiken is het waarschijnlijk dat ze ook de instelling windows-125* gebruiken (omdat zij misschien chatten met mensen die Windows gebruiken). De verschillende coderingen van Windows zijn er voor verschillende landen. Kies diegene die het best overeenkomt (bijvoorbeeld de Windows-1252 Western voor landen zoals Frankrijk of Duitsland). De verschillen tussen deze coderingen zijn slechts enkele speciale tekens, dus als ze niet juist worden weergegeven probeert u een andere.

U hebt nu met succes uw ICQ-account ingesteld. U kunt dan klikken op Volgende en Beëindigen. Als u meer dan een account hebt kunt u verschillende kleuren voor ze kiezen, zodat u gemakkelijk kunt zien welke contacten behoren bij welk account.