Ga online en begin met chatten!

Nu u online bent ziet u dat er voor het account een pictogram in de statusbalk van het Kopete contactvenster is geplaatst. Dit pictogram toont uw huidige aanwezigheidsstatus voor dit account. Klik erop met uw rechter muisknop en ga online via het contextmenu dat wordt geopend. Het statusbalkpictogram beweegt terwijl Kopete verbinding maakt met de IM-dienst.

Als u eenmaal online bent, en u hebt de IM-dienst eerder gebruikt, dan worden uw contacten opgehaald van de server en getoond in de Contactenlijst. Om een chat te starten met een contact klikt u op diens naam om een gespreksvenster te openen. Het bovenste gedeelte van het venster is waar de conversatie plaatsvindt. Om iets te zeggen typt u tekst in het onderste gedeelte van het venster en klikt u op Verzenden.

Als u zojuist een nieuw account hebt aangemaakt zult u geen contacten hebben. Zij bij hoofdstuk Contacten toevoegen voor meer informatie over het toevoegen van contacten.

Tip

De sneltoets Verzenden is standaard ingesteld op Ctrl+Enter. U kunt dit veranderen in het gespreksvenster via menuoptie InstellingenSneltoetsen instellen....