Prestatie

Mike McBride

Vertaler/Nalezer: Natalie Koning
herziening Applications 16.12 (2016-11-08)

Prestatie-instellingen

Konqueror wordt gebruikt op veel verschillende computers en door veel verschillende gebruikers. In dit dialoogvenster in de categorie prestatie kan iedere gebruiker de opties, die ervoor zorgen dat de computer waar Konqueror op geïnstalleerd is soepeler werkt, wijzigen.

Voorladen

In het gedeelte Voorladen wordt een afweging gemaakt tussen geheugengebruik en prestatie.

Voorladen betekent dat er al een exemplaar van Konqueror in het geheugen geladen wordt voordat een gebruiker vraagt Konqueror op te starten. Het positieve effect hiervan is dat wanneer een gebruiker vraagt om Konqueror te starten, het venster onmiddellijk verschijnt omdat de toepassing voorgeladen is. Het negatieve effect is dat dit exemplaar van Konqueror geheugen gebruikt dat nu niet door andere programma's gebruikt kan worden. Standaard wordt, wanneer een gebruiker Konqueror afsluit, het exemplaar niet wordt afgesloten. Dit betekent dat de volgende keer dat een gebruiker Konqueror wil starten, het venster weer bijna onmiddellijk verschijnt.

Het laatste keuzevakje Altijd proberen om tenminste één voorgeladen exemplaar te hebben laat weten dat u wilt dat er altijd een voorgeladen, maar niet geopend, exemplaar van Konqueror beschikbaar heeft. Deze optie zal de prestatie van sommige computers verslechteren (vooral van die met weinig geheugen).