Hoofdstuk 2. Hoe te spelen

Inhoudsopgave

Het speelveld

Doel:

Verwijder alle gekleurde blokken in de kortst mogelijke tijd.

Na het starten van het programma ziet een scherm dat eruitziet zoals het schermafdruk in de vorige sectie. Het doel van het spel is het verwijderen van blokken, wat u doet door erop te klikken.

Maar u kunt ze alleen verwijderen als het grenst aan een of meer blokken met dezelfde kleur. Diagonale verbindingen tellen niet. Iedere keer dat u een nieuw spel start krijgt u een willekeurig bord.

Als u op een blok klikt die zoals voorgeschreven verbonden is, dan zal het verdwijnen. Alle blokken die er aan grenzen zullen ook verdwijnen, samen met alle blokken van dezelfde kleur aan hen grenzen, en zo voorts. Alle blokken erboven vallen vervolgens omlaag zodat de gaten ontstaan door de verdwenen stukken weer opgevuld zijn. Als u een complete kolom heeft verwijderd dan zullen alle kolommen rechts ervan naar links verschuiven om het gat weer te dichten.

Het spel eindigt wanneer er geen blokken naast andere blokken van dezelfde kleur liggen.

Het speelveld

Schermafdruk

Een korte uitleg van de onderdelen van het speelveld.

Speelveld

Het speelveld vindt u in het midden van het scherm en vormt het grootste gedeelte van het venster.

Statusbalk

De statusbalk vindt u onderaan het scherm. Het toont hoeveel stukken er nog over zijn en de speeltijd, de verstreken tijd vanaf het start van het spel totdat het spel is geëindigd.