Het GnuPG-systeem instellen

Dit deel van de dialoog is automatisch gegenereerd uit de uitvoer van gpgconf --list-components en voor elke component die het bovenstaande commando terug geeft, de uitvoer van gpgconf --list-options component.

Opmerking

De meest nuttige van deze opties zijn overgenomen als aparte pagina's in de instellingendialoog van Kleopatra. Zie de paragraaf met de naam “Directory Services instellen” en de paragraaf met de naam “Aspecten van S/MIME-validatie instellen” voor de twee dialoogpagina's die geselecteerde opties bevatten uit dit gedeelte van de dialoog.

De exacte inhoud van dit gedeelte van de dialoog hangt af van de versie van de geïnstalleerde GnuPG-backend en, in principe, van het platform waarop u werkt. We zullen dus alleen de algemene indeling van de dialoog, inclusief het overeen laten komen van de GpgConf-optie met de GUI besturing van Kleopatra.

GpgConf geeft configuratie-informatie voor meerdere componenten terug. Binnen elke component worden individuele opties gecombineerd in groepen.

Kleopatra toont één tabblad per door GpgConf gerapporteerde component; groepen krijgen een kop met een horizontale lijn met de groepsnaam zoals teruggeven door GpgConf.

Elke optie van GpgConf heeft een type. Behalve voor bepaalde welbekende opties, die Kleopatra ondersteunt met gespecialiseerde besturing voor een betere gebruikerservaring, is de koppeling tussen GpgConf-types en besturing van Kleopatra als volgt:

Tabel 5.1. Koppeling tussen GpgConf-types en GUI-besturing

GpgConf-typeBesturing van Kleopatra
voor lijstenvoor niet-lijsten
geenNumeriek keuzeveld (getallen-semantiek)Keuzevakje
tekenreeksN/ARegelinvoer
int32Regelinvoer (ongeformatteerd)Draaiveld
uint32
padnaamN/Agespecialiseerde besturing
LDAP-servergespecialiseerde besturingN/A
vingerafdruk van sleutelN/A
publieke sleutel
geheime sleutel
aliaslijst

Zie het handboek van GpgConf voor meer informatie over wat u hier in kunt stellen en hoe.