Het menu Instellingen

InstellingenThema wijzigen

Dit submenu biedt u een keuze uit achtergrondthema's of werelden waarin u speelt. U kunt het thema op elk moment wijzigen, zelfs als het spel wordt gespeeld. Voor hen met artistieke kwaliteiten, is het mogelijk om nieuwe thema's te ontwerpen, inclusief iets grafisch of geluid of beide en ze toe te voegen aan KGoldrunner. Neem eenvoudig contact op met de auteur voor details.

De schat van Egypte

Matt Goldrunner bevindt zich in een oude Egyptische tempel, achtervolgt door mummies die vastbesloten zijn om de juwelen van hun voorouders ten koste van alles te beschermen.

Zwart op wit

Dit thema is volledig van franje ontdaan tot de eenvoudigste grafische eenheden en in alleen in zwart-wit getekend. Het is bedoeld om spelers te helpen die een visuele beperking hebben. De auteur stelt het op prijs om e-mail respons te ontvangen over hoe effectief het is en wat voor verbeteringen er in zichtbaarheid gemaakt kunnen worden.

Standaarden van KGoldrunner

Geeft u het standaard KGoldrunner-thema, met rode stenen en grijs beton.

Geek City

Onze held is gevangen in een computer. Zal hij ontsnappen wanneer hij uiteindelijk het laatste niveau bereikt?

Nostalgia Blues

Roept herinneringenop aan het spel op de Apple II, waar stenen en beton een mooie blauwe kleur hadden, de held wit, hadden de vijanden witte broeken en oranje (vleeskleurige) bovenlijven en was het goud witte dozen met oranje panelen. Het hele effect was waziger (een soort anti-aliasing in de hardware), wat de stenen bijna een driedimensionaal uiterlijk gaf — moeilijk om op de hedendaagse haarscherpe beeldschermen te verkrijgen.

Nostalgia

Roept de dagen van het originele spel op de Apple II en Commodore 64 in herinnering, zoals het was toen u uw machine in uw TV inplugde — anders had u een monochrome monitor. Voor hen die zulke heroïsche dagen niet kennen, dit is geen exacte reproductie, maar het geeft u een algemeen idee. Bijvoorbeeld de held was toen geheel zwart-wit, maar nu is hij blauw.

InstellingenGeluiden afspelen

Zet het geluid aan en uit.

InstellingenVoetstapgeluiden afspelen

Zet het geluid van voetstappen aan en uit.

InstellingenDemo bij de start

Schakelt het starten van de demo aan en uit (zie Het spel starten).

InstellingenMuis bestuurt held

Stelt muisbesturing van de held in (zie Bewegen).

InstellingenToetsenbord bestuurt held

Stelt toetsenbordbesturing van de held in (zie Toetsenbordbesturing).

InstellingenHybriede besturing (laptop

Stelt hybride besturing van de held in, voor laptops, waar het touchpad of ander aanwijsapparaat wordt gebruikt om de held te leiden en de toetsen op het toetsenbord worden gebruikt om links en rechts te graven.

InstellingenKlik op toets om te verplaatsen

In toetsenbordmodus, klik op een pijltjestoets om met verplaatsen te beginnen en blijf gaan totdat je op een andere toets klikt.

InstellingenHoud de toets ingedrukt om te verplaatsen

In toetsenbordmodus, houd de pijltjestoets ingedrukt om te verplaatsen en laat los om te stoppen.

InstellingenNormale snelheid

Stelt normale speelsnelheid in (10 eenheden).

InstellingenBeginnerssnelheid

Stelt de speelsnelheid in voor beginners (5 eenheden, de helft van de normale snelheid).

InstellingenKampioensnelheid

Stelt de speelsnelheid in voor kampioenen (15 eenheden, anderhalf maal de normale snelheid).

InstellingenSnelheid verhogen (+)

Verhoogt de speelsnelheid met één eenheid, tot een maximum van 20 eenheden (twee maal normale snelheid). U kunt de toets + als sneltoets gebruiken.

InstellingenSnelheid verlagen (-)

Verlaagt de speelsnelheid met één eenheid, tot een minimum van 2 eenheden (een viifde van de normale snelheid). U kunt de toets - als sneltoets gebruiken.

InstellingenSneltoetsen instellen...

In het KDE-bureaublad kunt u met dit item de toetsenbordtoewijzingen wijzigen (bijv. voor toetsenbordbesturing van de held) of uw eigen sneltoetsen voor menu-items instellen.