Regels kiezen

De meeste regels van KGoldrunner zijn beschreven in de sectie Hoe te spelen, maar er zijn twee belangrijke soorten regels die de manier van spelen beïnvloeden: traditioneel en KGoldrunner. Het is belangrijk om te weten welke instellingen van kracht zijn als u een spel aan het spelen bent. KGoldrunner kiest automatisch de juiste instellingen voor een spel als u een van zijn niveaus speelt en de regels van het spel getoond worden in het dialoogvak Spel kiezen.

Het belangrijkste verschil tussen de traditionele en KGoldrunner-instellingen is de manier waarop de vijanden hun weg naar de held kiezen.

  • Met de traditionele methode zoeken vijanden naar verticale paden (ladders en vallen) en proberen ze hoger dan de held of op dezelfde hoogte te blijven. Ze gaan alleen onder hem als een laatste redmiddel. De vijanden doen geen poging om de held in horizontale richting te benaderen totdat ze op dezelfde hoogte zijn en een horizontaal pad kunnen vinden. Dit leidt tot situaties waarin u vijanden die ver weg van u zijn kunt besturen en ze voor u kunt laten werken of ze op zijn minst van u weg laten blijven.

  • De KGoldrunner-methode zoekt afwisselend naar horizontale en verticale paden, hetgeen er voor zorgt dat de vijanden aan uw kant van het speelveld blijven en op ongeveer dezelfde hoogte (bijv. ze zijn agressiever en niet zo gemakkelijk te manipuleren). Dat leidt tot een meer met actie gevuld spel, maar ook tot minder mogelijkheden voor strategie en het oplossen van puzzels. Het spel State of Terror, toegevoegd in 2007, gebruikt KGoldrunner regels en heeft zeer veel op te lossen puzzels terwijl u aan het rennen bent. Dat maakt het zo'n moeilijk spel.

De andere verschillen staan hieronder:

  • In het KGoldrunner-spel bewegen de held en de vijanden met een vaste snelheid en doen stenen er altijd even lang over om dicht te gaan. In het traditionele spel hangt de speelsnelheid af van het aantal vijanden in een niveau. Hoe meer vijanden, des te langzamer ze rennen. De held wordt ook langzamer, maar minder merkbaar.

  • In het traditionele spel verzamelen vijanden altijd goudklompjes als ze er overheen rennen. In het KGoldrunner-spel is dit een willekeurige keuze. De vijanden laten in beide speltypes goud na een willekeurige tijd vallen.

  • Vijanden kunnen horizontaal door gaten rennen in het traditionele spel maar niet in het KGoldrunner-spel. De truc in diverse traditionele niveaus is het vrijlaten van een vijand van achter een stenen muur. Als u de stenen weggraaft, rent hij het gat uit. In sommige niveaus van KGoldrunner, aan de andere kant, moet er zich in verbergen of achter een opgegraven steen schuilen om aan een vijand te ontsnappen.

  • Als vijanden doodgaan in het KGoldrunner-spel gaan ze terug naar waar ze het niveau begonnen. In het traditionele spel verschijnen ze opnieuw op een willekeurige plek bovenaan het speelveld. Dit maakt een groot verschil, zeker in niveaus waar u vijanden goudklompjes voor u moet laten verzamelen, maar ook omdat de vijanden net zo snel op u neer komen vallen als u ze kunt doden.