Hoofdstuk 2. Hoe te spelen

Het spelbord van KFourInLine

Wanneer KFourInLine wordt geladen, kun je de moeilijkheidsgraad selecteren of een spel met twee spelers starten. Als je dat wilt kun je ook jouw kleur kiezen en welke kleur als eerste het spel begint.

Elke speler wordt weergegeven door een kleur (geel en rood). Het doel van het spel is om vier verbonden stenen van jouw kleur op een rij te krijgen, kolom of willekeurige diagonaal. De spelers doen om de beurt een zet. Bij elke beurt plaats de speler één van zijn of haar stenen in één van de zeven kolommen, waar elke steen naar de laagste vrije positie valt, bijv. het valt totdat het de bodem raakt of een andere steen.

Na een zet van de ene speler mag de andere speler zijn of haar steen zetten. Dit wordt herhaald totdat het spel voorbij is, wat is wanneer een van de spelers vier stenen in een rij, kolom of diagonaal heeft of er geen zetten meer mogelijk zijn omdat het bord gevuld is.

Een speler die als eerste vier stenen op een rij heeft, in een kolom, diagonaal of horizontaal wint het spel. Als er geen zetten meer gedaan kunnen worden en geen van de spelers heeft het spel gewonnen dan is het gelijk-spel.