Opties

Opties en de recente-bestandenlijst worden opgeslagen als u het programma afsluit, en opnieuw ingelezen als u het start. Menu-item (InstellingenKDiff3 configuren...).

Lettertype

Kies een lettertype met vaste breedte. (Op sommige systemen toont dit dialoogvenster ook lettertypes met variabele breedte, maar die dient u liever niet te gebruiken.)

Kleuren

Weergaven voor editor en vergelijkingen:
Voorgrondkleur:

Gewoonlijk zwart.

Achtergrondkleur:

Gewoonlijk wit.

Achtergrondkleur bij verschillen:

Gewoonlijk lichtgrijs.

Kleur voor A:

Gewoonlijk donkerblauw.

Kleur voor B:

Gewoonlijk donkergroen.

Kleur voor C:

Gewoonlijk donkermagenta.

Kleur voor conflicten:

Gewoonlijk rood.

Achtergrondkleur voor huidig bereik:

Gewoonlijk lichtgeel.

Achtergrondkleur voor verschillen in huidig bereik:

Gewoonlijk donkergeel.

Kleur voor handmatig uitgelijnde verschilbereiken:

Gewoonlijk oranje.

Weergave mappenvergelijking:
Kleur nieuwste bestand:

Gewoonlijk groen.

Kleur oudste bestand:

Gewoonlijk rood.

Kleur bestand met gemiddelde leeftijd:

Gewoonlijk helder geel.

Kleur voor ontbrekende bestanden:

Gewoonlijk zwart.

De kleuren wijzigen voor vergelijken van mappen zal alleen effectief zijn na het starten van het volgende vergelijken van mappen.

Op systemen met slechts 16 of 256 kleuren zijn sommige kleuren niet beschikbaar in pure vorm. Op zulke systemen zorgt de knop Standaard voor een pure kleur.

Editor-instellingen

Tab voegt spaties in

Als dit uitgeschakeld is en u de toets Tab indrukt, wordt een tab-teken ingevoegd, anders het aangegeven aantal spaties.

Tabgrootte:

Kan ingesteld worden voor uw specifieke wensen. Standaard is 8.

Automatisch inspringen

Als u op Enter of Return drukt wordt het inspringen van de vorige regel gebruikt voor de nieuwe.

Automatische kopieerselectie

Elke selectie wordt onmiddellijk naar het klembord gekopieerd, indien actief, u hoeft het niet expliciet te kopiëren.

Regeleinde:

Bij het opslaan kunt u opgeven welk regeleinde u verkiest. De standaardinstelling is de gebruikelijke keuze voor het gebruikte besturingssysteem.

Diff-instellingen

Bij het vergelijken van bestanden, probeert KDiff3 eerst regels te vinden die gelijk zijn in alle invoerbestanden. Alleen gedurende deze stap wordt witruimte mogelijk genegeerd. De tweede stap vergelijkt elke regel. In deze stap wordt witruimte niet genegeerd. Ook gedurende het samenvoegen wordt witruimte niet genegeerd.

Getallen negeren (als witruimte behandelen)

Standaard uit. Getaltekens ('0'-'9', '.', '-') worden genegeerd in het eerste deel van de analyse waarin regels worden vergeleken. In het resultaat worden de verschillen wel getoond, maar behandeld als witruimte.

C/C++ commentaar negeren (als witruimte behandelen)

Standaard uit. Wijzigingen in commentaar worden behandeld als wijzigingen in witruimte.

Hoofd-/kleine letter negeren (als witruimte behandelen)

Standaard uit. Wijzigingen in verschillen tussen hoofd en kleine letters (zoals 'A' vs. 'a') worden behandeld als wijzigingen in witruimte.

Preprocessorcommando:

Zie de volgende sectie.

Preprocessor-commando alleen voor regelcontroles:

Zie de volgende sectie.

Grondig zoeken (trager)

Doe veel moeite om kleinere onderscheiden te vinden (standaard aan). Dit is waarschijnlijk effectief voor gecompliceerde, grote bestanden. En langzaam voor erg grote bestanden.

Lijn B en C uit voor 3 invoerbestanden

Probeer B en C uit te lijnen bij het vergelijken of samenvoegen van drie invoerbestanden. Niet aanbevolen voor samenvoegen omdat dit veel gecompliceerder kan worden. (Standaard is uit).

Instellingen samenvoegen

Vertraging voor automatisch doorgaan (ms):

Bij het automatisch doorgaan bepaalt deze instelling hoe lang het resultaat van de selectie getoond wordt voordat er naar het volgende onopgeloste conflict gesprongen wordt.

Toon informatievensters

Toon een venster met informatie over het aantal conflicten.

Standaardsamenvoeging van witruimtes bij 2/3 bestanden:

Automatisch alle witruimteconflicten oplossen door een gespecificeerd bestand te kiezen. (Standaard is handmatige keuze.) Nuttig als witruimte in veel bestanden niet belangrijk is. Als u dit alleen af en toe nodig hebt kunt u beter A/B/C voor alle onopgeloste conflicten kiezen in het menu Samenvoegen kiezen. Merk op dat als u Getallen negeren (als witruimte behandelen) of C/C++ commentaar negeren (als witruimte behandelen) hebt ingeschakeld, deze automatische keuze ook voor conflicten in getallen of commentaar geldt.

Reguliere expressie voor automatisch samenvoegen:

Reguliere expressie voor regels waar KDiff3 automatisch één bron moet kiezen. Zie ook Automatisch samenvoegen ....

Bij starten van samenvoegen automatisch reguliere expressie gebruiken

Indien u automatisch samenvoegen inschakelt dan gebruikt KDiff3 de optie Reguliere expressie voor automatisch samenvoegen bij het samenvoegen.

Reguliere expressie voor begin van geschiedenisitem:

Reguliere expressie voor het begin van het item van de geschiedenis van het samenvoegen. Veel voorkomende waarde in deze regel is het trefwoord "$Log$". Standaardwaarde: ".*\$Log.*\$.*"

Reguliere expressie voor begin van geschiedenisitem:

Een samenvoeg-geschiedenis-item bestaat uit verschillende regels. Geef de reguliere expressie op voor het detecteren van de eerste regel (zonder het voorafgaand commentaar). Gebruik haakjes ('(' of ')') om de sleutels te groeperen die u wilt gebruiken bij het sorteren of op volgorde leggen. indien leeg, dan neemt KDiff3 aan dat lege regels geschiedenis-items scheiden. Lees ook Automatisch samenvoegen ....

Geschiedenis samenvoegend sorteren

Geschiedenis van sorteren van versiebeheer inschakelen.

Sorteervolgorde van begin van geschiedenisitems:

Elk paar haakjes gebruikt in de reguliere expressie groepeert een sleutel die gebruikt kan worden voor sorteren. Geef een lijst op met sleutels (die genummerd worden in volgorde van gebruik met de 1 als begin) met ',' als scheidingsteken (bijv. "4,5,6,1,2,3,7"). Indien leeg zal er niet worden gesorteerd. Lees ook Automatisch samenvoegen ...

Geschiedenis versiebeheer samenvoegen bij aanvang van samenvoegen

Indien u automatisch samenvoegen inschakelt dan gebruikt KDiff3 de bovengenoemde keuzes bij het samenvoegen van de geschiedenis.

Max. aantal items in geschiedenis:

KDiff3 verkort de geschiedenislijst na het gespecificeerde aantal items. Gebruik -1 om verkorting te voorkomen. (Standaard is -1).

Uw reguliere expressies testen

Deze knop opent een dialoogvenster waarin u de hierboven beschreven reguliere expressies kunt testen en zo nodig verbeteren. Kopieer respectievelijke data uit uw bestanden naar de voorbeeld regels. In het Resultaat van overeenkomsten zal onmiddellijk te zien zijn of de resultaten wel of niet succesvol zijn. In het Resulterende sorteersleutel: is de voor het samenvoegen van de geschiedenis gebruikte sleutel te zien.

Irrelevant samenvoegcommando:

Geef uw eigen commando op dat gebruikt moet worden wanneer KDiff3 bemerkt dat bij het samenvoegen van een groep bestanden het bestand van B geen relevante data toevoegt die niet al door een bestand uit C is toegevoegd. Het commando wordt gestart met de drie bestandsnamen als parameters. Data die overeenkomt met Reguliere expressie voor automatisch samenvoegen of in de geschiedenis voorkomt is hierbij niet relevant.

Automatisch opslaan en afsluiten bij samenvoegingen zonder conflicten

Als KDiff3 vanaf de commandoregel is gestart om bestanden samen te voegen en alle conflicten waren oplosbaar zonder dat ingrijpen van de gebruiker nodig was, sla het resultaat dan automatisch op en sluit het programma af. (Vergelijkbaar met de commandoregeloptie --auto).

Samenvoegen van mappen

Deze opties gaan over het doorzoeken van de map en de afhandeling van het samenvoegen: zie Mapvergelijking/samenvoeging voor details.

Er is hier echter één optie die ook relevant is voor het opslaan van enkele bestanden:

Reservekopie aanmaken (.orig)

Als een bestand wordt opgeslagen en er al een oudere versie bestaat, wordt het oude bestand hernoemd met een extensie .orig. Als een oud reservekopiebestand met de extensie .orig al bestaat, wordt deze zonder reservekopie verwijderd.

Regio- en taalinstellingen

Dezelfde codering gebruiken voor alles

De volgende coderingsopties kunnen apart aangepast worden voor elk item. Als deze optie is ingeschakeld nemen alle waarden deze over.

Opmerking: lokale codering is "..."

Boven de coderings-selectors komt deze opmerking die u vertelt wat de lokale codering is. (Dit is niet aan te passen, maar wordt aangegeven als u uw lokale codering niet weet, maar wel wilt kiezen.)

Automatisch detecteren

Deze optie probeert de BOM of metagegevens uit XML/HTML documenten te gebruiken om codering te detecteren. Als dat mislukt zal het controleren of een kort stukje uit het begin van het bestand geïnterpreteerd kan worden als UTF-8. Als deze controle lukt zal UTF-8 gebruikt worden. Anders zal het terugvallen op de door de gebruiker geselecteerde codec. UTF-8 wordt alleen ondersteund zonder BOM of metagegevens aanwezig.

Bestandscodering voor A/B/C:

Pas de bestandscodering voor invoerbestanden aan. Dit heeft effect op hoe speciale tekens geïnterpreteerd worden. Aangezien u elke codering apart kunt instellen, kunt u zelfs bestanden vergelijken en samenvoegen die met verschillende coderingen zijn opgeslagen.

Bestandscodering voor samenvoeguitvoer en opslag:

Als u een bestand hebt bewerkt, kunt op aanpassen met welke codering het weer op schijf wordt opgeslagen.

Bestandscodering voor preprocessorbestanden:

Als u preprocessors opgeeft kunnen deze misschien niet met uw codering werken (bijv.: uw bestanden zijn 16-bits unicode en uw preprocessor kan alleen met 8-bits ASCII overweg). Met deze optie kunt u de codering van preprocessor-uitvoer opgeven.

Rechts-naar-links-taal

Sommige talen worden van rechts naar links geschreven. Als ieze optie is ingeschakeld, tekent KDiff3 de tekst van rechs naar links in de verschillenvensters en in het uitvoervenster. Merk op dat, als u KDiff3 met de opdrachtregeloptie --reverse start, alle schermopmaak ook van rechts naar links gedaan wordt. (Dit is een optie die door Qt aangeboden wordt).

Opmerking

Deze documentatie is geschreven onder de aanname dat deze optie of omgekeerde indeling uitgeschakeld zijn. Dus referenties naar "links" of "rechts" moeten vervangen worden door hun respectievelijke tegendeel als u deze opties gebruikt.

Diverse

(Deze opties en acties zijn in menu's of in de knoppenbalk beschikbaar.)

Overzichtsopties:

Deze keuzes zijn alleen beschikbaar als u drie bestanden vergelijkt. In normale modus worden alle verschillen getoond in één kleurgecodeerde overzichtskolom. Maar soms bent u speciaal geïnteresseerd in de verschillen tussen slechts twee van deze drie bestanden. Door "A vs B", "A vs C" of "B vs C" te kiezen wordt er een tweede overzichtskolom met de vereiste informatie getoond naast het normale overzicht.

Regels afbreken in vensters met verschillen

Regels afbreken als hun lengte de breedte van een venster zou overschrijden.

Venster A/B/C tonen:

Soms wilt u de ruimte op het scherm beter gebruiken voor lange regels. Verberg dan de vensters die niet belangrijk zijn. (In het menu Venster.)

Splitsen van vensters omschakelen

Wisselen tussen weergave van verschilvensters naast elkaar (A links van B links van C) of boven elkaar (A boven B boven C). Dit moet ook voor lange regels helpen. (In het menu Venster).

Huidig bestand samenvoegen

Werkt ook als u slechts twee bestanden vergelijkt. Een enkele klik start het samenvoegen en gebruikt de bestandsnaam van het laatste invoerbestand als het standaard uitvoerbestand. (Als dit gebruikt wordt om een samenvoeging te herstarten, wordt de uitvoerbestandsnaam behouden.)

Witruimte tonen

Schakel dit uit om accentuering van alleen-witruimte-veranderingen in de tekst of overzichtskolommen uit te schakelen. (Merk op dat dit ook van toepassing is op wijzigingen in getallen of commentaar als de opties Getallen negeren (als witruimte behandelen) of C/C++ commentaar negeren (als witruimte behandelen) actief zijn.)

Spatie && tabulator-tekens tonen

Soms zijn de zichtbare spaties en tabs storend. U kunt dit uitschakelen.

Regelnummering tonen

U kunt kiezen of regelnummers voor de invoerbestanden getoond moeten worden.

Sneltoetsen instellen

Momenteel ondersteunt alleen de Frameworks™-versie gebruikergedefinieerde sneltoetsen. (Menu InstellingenSneltoetsen configureren...)