Enige nuttige sneltoetsen

De editor van KDevelop heeft de standaard sneltoetsen voor alle gebruikelijke bewerkingen. Daarnaast heeft het een aantal voor meer ingewikkelder bewerkingen van broncode, sommige daarvan hebben hun eigen sneltoetsen. Hieronder volgt de uitleg van enkele veel gebruikte:

Rond code springen
Ctrl+Alt+OSnel openen van bestand: voer een gedeelte van een bestandnaam in en selecteer het gewenste bestand tussen alle bestanden in de projectmappen van de huidige sessie die overeenkomen met de ingevoerde tekenreeks; dit bestand zal vervolgens worden geopend.
Ctrl+Alt+CSnel openen van klasse: voer een gedeelte van een klassenaam in en selecteer de gewenste klasse tussen alle klassen die overeenkomen met de ingevoerde tekenreeks; de cursor zal vervolgens naar de klassedeclaratie springen.
Ctrl+Alt+MSnel openen van functie: voer een gedeelte van een functienaam in en selecteer de gewenste functie tussen alle functies die overeenkomen met de ingevoerde tekenreeks; de cursor zal vervolgens naar het geselecteerde item springen. Merk op dat in de lijst zowel de declaraties als de definities te zien zijn.
Ctrl+Alt+QSnel openen: type iets (bestandsnaam, klassenaam, functienaam) en krijg een lijst met dingen die daarmee overeenkomen.
Ctrl+Alt+NUitlijning: geeft een lijst met alle zaken die in dit bestand voorkomen, bijv. klassedeclaraties en functiedefinities
Ctrl+,Ga naar de definitie van een functie als de cursor op dit moment op een functiedeclaratie staat.
Ctrl+.Ga naar de declaratie van een functie als de cursor op dit moment op een functiedefinitie staat.
Ctrl+Alt+PageDownNaar volgende functie springen
Ctrl+Alt+PageUpNaar vorige functie springen
Ctrl+GGa naar regel

Zoeken en vervangen
Ctrl+FZoeken
F3Volgende zoeken
Ctrl+RVervangen
Ctrl+Alt+FZoek en vervang in meerdere bestanden

Andere zaken
Ctrl+_Een niveau inklappen: verwijder dit blok uit het zicht, bijvoorbeeld als u zich wilt concentreren op het grotere geheel wilt van een functie wilt concentreren.
Ctrl++Een niveau uitklappen: het inklappen ongedaan maken
Ctrl+DCommentaar maken van geselecteerde tekst of regel
Ctrl+Shift+DGeselecteerde tekst of regel als commentaar verwijderen
Alt+Shift+DDocumenteer de geselecteerde functie. Als de cursor op een functie- of klassedeclaratie staat dan wordt een commentaar in doxygen-style aangemaakt gevuld met een lijst van alle parameters return values, etc.
Ctrl+THet huidige en de vorige teken omwisselen
Ctrl+KVerwijdert de geselecteerde regel (letop: dit is niet de delete from here to the end of the line van emacs)