De dialoog 'Bestandshernoeming'

Schermafdruk van de dialoog 'Bestand hernoemen'.

De dialoog 'Instellingen voor bestandshernoeming' wordt gebruikt om de bestandshernoemactie in te stellen. Deze hernoemt een bestand aan de hand van de informatie uit de metadata-tags.

De gehele functie Bestanden hernoemen wordt gebruikt om consistente bestandsnamen voor uw muziekverzameling (inclusief verplaatsen van de bestanden indien noodzakelijk). U kunt bijvoorbeeld enige songs hebben die op de schijf staan als 01 - Titel.mp3 als u ze van Amazon hebt gehaald, terwijl songs van OCRemix namen hebben als Ailsean- Mega_Man_3_Mega_Fire_(OC_Remix).mp3 of iets dergelijks.

Met gebruik van het de functie hernoemen stelt JuK u in staat om die songs te hernoemen tot iets gezonds op de schijf, zoals Ailsean - Mega Fire.mp3 en The Strokes - Reptilia.mp3. U kunt zelfs over het geheel paden invoegen om automatisch de muziek te sorteren (bijv. per jaar of album), zoals $HOME/Music/2003/The Strokes - Reptilia.mp3.

Dit doen is net zo eenvoudig als de actie Bestand hernoemen, ofwel vanuit het menu Tagger of door rechtsklikken op de bestanden. De standaard is de sneltoets Ctrl+R. Maar voordat dit gedaan kan worden moet u instellen hoe de bestanden hernoemd moeten worden.

Dat wordt gedaan in de bovengenoemde dialoog die geopend kan worden met het menu-item InstellingenBestandshernoeming.... U kunt een bestemmingspad definiëren door met een basis muziekmap en dan stukjes daar aan toevoegen. Deze stukjes pad zouden gebaseerd moeten zijn op de muziekmetagegevens zoals songtitel, artiest, etc. en worden toegevoegd met de kiezer Categorie toevoegen.

Elk "stukje pad" heeft er een keuzevakje tussen waarmee een scheidingsteken voor mappen kan worden toegevoegd.

De opties voor elk stukje, die eenvoudig besturen wat er gebeurt als het toepasselijke metagegegeven leeg is, en een voorloop/achtervoegsel toestaan wanneer het item wordt ingevoegd, kan helpen om het hernoemen voor u gemakkelijk te maken.