Hoofdstuk 3. Mogelijkheden

Volledig schermmodus

Bij het afspelen van een film kunt u in volledig schermmodus gaan. Dit gebruikt het gehele scherm om de film weer te geven. Met de muis bewegen toont een werkbalk bovenaan het scherm in volledig schermmodus. Schakel deze modus om met het menu Instellingen, de actie in de werkbalk, dubbelklik op de video of gebruik de sneltoets F.

Video-instellingen

Selecteer deze actie uit het menu Instellingen om de Helderheid, het Contrast, de Tint en de Verzadiging. Deze instellingen worden opgeslagen samen met de afspeelpositie voor elk videobestand. Dit stelt u in staat het afspelen van een video voort te zetten met de geselecteerde videoinstellingen en de positie waar u bent gestopt met afspelen.

Navigatie

De sneltoets PgUp brengt u 10% voorwaarts / + 10 seconds voorwaarts en PgDown 10% achterwaarts / - 10 seconden achterwaarts. Gebruik InstellingenMenu omschakelen (R) om naar het video-menu te schakelen en een ander hoofdstuk af te spelen. AfspelenAfspelen/Pauzeren (Spatiebalk) laat u afspelen pauzeren en verder gaan als er een film is geladen. AfspelenStoppen (S) stopt afspelen. Ga naar de voorgaand of volgend hoofdstuk van een video met Vorig hoofdstuk (,) of volgend hoofdstuk (.) uit het menu Afspelen.

Volumebesturing

Als u video's afspeelt met een verborgen werkbalk, dan kunt u de sneltoets M gebruiken om het geluid te dempen of het dempen op te heffen, en de sneltoets V om het tonen van de volumeregelaar rechts van de video om te schakelen.

InstellingenBeeldverhouding

Dit menu laat u de beeldverhouding kiezen van de af te spelen film. De beeldverhouding is de breedte van film vergeleken met de hoogte.

Ondertitels en Audio-kanalen

Deze menu-items uit het menu Instellingen zijn actief als er ondertitels of extra audio-kanalen beschikbaar zijn (bijv. met verschillende talen) in de nu spelende film. Merk op dat het een paar seconden afspelen kan kosten voordat de ondertitels of audio-kanalen beschikbaar komen.