Hoofdstuk 2. Hoe te spelen

De speler krijgt een speelveld te zien met daarin een aantal bakstenen. Een bal verplaatst zich over het scherm, stuiterend tegen de bovenkant en de muren aan de zijkanten. Als het een baksteen raakt dan stuitert de bal weg en is de baksteen vernietigd. De speler verliest een leven als de bal de onderkant van het veld raakt. Om dit te voorkomen moet de speler een beweegbare speelbalk gebruiken om de de bal weer omhoog te stuiteren, die onderaan het venster te vinden is. Het doel van het spel is door de levels te gaan ondertussen alle aanwezige bakstenen vernietigend en een hoge score te krijgen.

Sommige stenen hebben een speciaal gedrag, of er kan een cadeau uit vallen wanneer het getroffen wordt. Deze cadeaus kunt u opvangen met de speelbalk, hun gedrag kan positief maar ook negatief zijn. Meer informatie over de verschillende soorten bakstenen en cadeaus lees u in het volgende hoofdstuk.

Om de bal af te schieten drukt u op de spatiebalk, om de speelbalk te verplaatsen gebruikt u de muis of de pijltjestoetsen. De bal stuitert in de richting van waar het de speelbalk raakt, hoe dichter het de linkerkant van de speelbalk raakt, hoe meer het naar links weg stuitert, hetzelfde geldt voor de rechterkant; als het het midden van de speelbalk raakt dan stuitert het recht omhoog.

Als u de optie Afvuren op muisklik inschakelt in de instellingendialoog, dan kunt u klikken met de linkermuisknop om te vuren. Instellen van deze optie laat het spel de muiscursor stelen, pauzeer het spel om de cursor terug te krijgen.