Hoofdstuk 2. Hoe te spelen

Doel:

Gebruik laserstralen om uit te vinden waar de ballen in de zwarte box zijn geplaatst.

Gebruik laserstralen en plaats ballen en markeringen op het speelbord om uit te vinden waar de ballen in de zwarte box zijn geplaatst.

Het spel begint zodra u de eerste laser gebruikt. Voor die tijd loopt de tijd niet en worden geen punten voor de score geteld.

De cursor kan in de box worden verplaatst met behulp van de muis of de cursortoetsen. Klik met de linkermuisknop op een laser om deze aan te zetten, of gebruik de toets Return of Enter.

U kunt ook ballen en markeringen slepen en laten vallen met de muis.

U kunt de velden waarvan u denkt dat ze geen ballen bevatten ook markeren. Klik met de rechtermuisknop. Dit kan u van dienst zijn bij het vinden van een gebied waar de bal mogelijk is. Om markeringen te wissen, klik opnieuw met dezelfde toets of knop.

Wanneer u denkt dat de configuratie van de ballen die u hebt geplaatst juist is, druk dan op de knop Klaar!. U zal worden geïnformeerd of u het juist had of niet en u krijgt uw score.

Als u de ballen onjuist hebt geplaatst wordt de juiste oplossing weergegeven.

De score neemt toe met de tijd (1 punt per seconde) en met het gebruik van lasers: 3 punten als de laserstraal een bal raakt of terugkomt uit het punt van ingang en 9 punten als het op een ander punt er uit komt. Als u een vergissing begaat, dan wordt de score aan het einde van het spel op 999 gezet, wat de maximum score is.