Hoofdstuk 2. KBackup gebruiken

Alles wat er nodig is te doen is het selecteren welke mappen u wilt opslaan. Dit wordt gedaan door alle mappen in de boomstructuurweergave aan de linkerkant van het hoofdvenster.

Als u een map selecteert zal KBackup automatisch alle bestanden en onderliggende submappen opslaan. Als u delen van een submap wilt uitsluiten van een geselecteerde map, maak eenvoudig de selectie van deze bestanden/mappen binnen de nog steeds geselecteerde map ongedaan.

Dit betekent in het algemeen: een geselecteerde map zal alles erin en eronder herstellen, behalve de niet geselecteerde delen erin. Dit betekent ook dat, wanneer u een profiel later opnieuw gebruikt (zie onderstaand) en nieuwe bestanden zijn toegevoegd aan een map die al is geselecteerd voor de backup, alle nieuwe bestanden ook opgeslagen zullen worden.

Schermafbeelding van het hoofdvenster

Profielen gebruiken

Om een selectie voor later gebruik te bewaren, sla deze eenvoudig op in een KBackup-profielbestand. Gebruik het menu Bestand en selecteer Profiel opslaan.

Om een selectie in KBackup te herladen, gebruik het menu-item BestandProfiel laden....

KBackup slaat in een profiel de selecties op voor alle meegenomen mappen/bestanden, uitgesloten mappen/bestanden, de doelmap/URL, gedefinieerde archiefvoorvoegsel, de gedefinieerde maximum grootte van het bestandsgedeelte, etc.

Als u het gebruik van elke dag een reservekopie maken van dezelfde set bestanden eenvoudiger wilt maken, sla uw instellingen op in een KBackup-profiel (een .kbp bestand) en geeft dat bestand op op de opdrachtregel.

bijv.:

kbackup mijnGegevens.kbp

Tip: u kunt ook een sneltoets op uw bureaublad aanmaken naar een bestand .kbp als het bestandstype geregistreerd is om KBackup te starten op een dubbelklik.