Incrementele reservekopie

Met een incrementele backup zullen niet alle bestanden elke keer dat de backup wordt uitgevoerd worden opgeslagen, maar alleen de bestanden die gewijzigd zijn sinds de laatste backup. Dit heeft het grote voordeel dat de incrementele backup heel wat minder bestanden zal meenemen dan een volledige backup en daardoor in een veel kortere tijd zal eindigen.

Dit werkt als volgt: in het profiel definieert u een interval (in dagen) voor de volledige backup. bijv. wanneer u 5 dagen definieert zal KBackup een volledige backup van alle bestanden elke 5 dagen doen. Wanneer u KBackup start voordat het interval verloopt met dit profiel - onafhankelijk van hoe vaak u een backup uitvoert - alleen de bestanden die zijn gewijzigd sinds de laatste backup worden opgeslagen. KBackup slaat het tijdstip van de laatste backup op in het profiel en weet daarom wat te doen wanneer het de volgende keer actief wordt.

Besatnden van het archiefgedeelte gemaakt tijdens een incrementele backup zal de tekst _inc bevatten, bijv.:

backup_2010.06.14-18.50.26_1_inc.tar

Bestandsgedeelten van een volledige backup zullen geen _inc in de naam invoegen, bijv.:

backup_2010.06.13-20.58.14_1.tar

Wanneer u bestanden wilt herstellen uit een incrementele backup, is het belangrijk te kijken naar de meest recente versie van een bestand om te herstellen in alle _inc bestanden en tenslotte ook in het bestandsgedeelte van de laatste volledige backup. Dit is exact ook het nadeel van de incrementele backup (maar er is geen voordeel zonder nadeel ;-) )

Als u een volledige backup eerder wilt doen dan de gedefinieerde incrementele cyclustijd gedefinieerd in een profiel, dan kunt u dat doen door activeren van de optie Volledige backup afdwingen in het gebruikersinterface. Wanneer KBackup wordt gestart via de opdrachtregel kan dit worden bereikt door de optie --forceFull te gebruiken

Een afgedwongen volledige reservekopie zal de backupcyclus herstarten, bijv. KBackup telt de dagen naar de volgende volledige reservekopie vanaf de tijd van de laatste volledige reservekopie.