Archiefgedeelte

Omdat eem medium normaal een beperkte capaciteit heeft (bijv. 100MB ZIP-schijf), zal KBackup verschillende archiefgedeelten aanmaken.

Elk archiefgedeelte zal zijn eigen naam krijgen, die er als volgt er uit ziet:

backup_2006.08.26-13.04.44_1.tar

De naam bevat de aanmaakdatum en tijd (die hetzelfde zal zijn voor alle gedeelten van één backup) en een gedeelte-volgnummer (_1 in dit voorbeeld).

In het menu bestandProfielinstellingen... kunt u een ander archiefvoorvoegsel definiëren dan de standaard backup.

In de dialoog Profielinstellingen kunt u ook a maximale grootte van het archiefgedeelte definiëren, die de grootte van het gedeelte beperkt zelfs als er meer ruimte op het doelapparaat over is. Dit helpt om archiefgedeelten te maken die later op een CD/DVD, etc. gebrand kunnen worden. Als u expliciet de grootte van een archiefgedeelte beperkt, zal de beschikbare grootte gemarkeerd worden met (*) in het hoofdvenster.

Maar zelfs als u een gedeelte definieert van onbegrensde grootte, zijn er andere beperkingen die de grootte van een gedeelte beperken:

  • Beperkt door de doelmap (bij direct opslaan in een lokale map)

  • beperkt door de map /tmp toen we een tmp-bestand voor latere upload naar een externe URL

In de Profielinstellingen kunt u ook een maximum aantal volledige backups definiëren die in de doelmap behouden blijven en daarom automatisch alle oudere backups daar verwijderen. bijv. als u het instelt op 3, zal KBackup de laatste 3 backups behouden en alle oudere verwijderen.