Hoofdstuk 5. Overzicht van het interface

Inhoudsopgave

Menu-items

Menu-items

SpelScore van handmatig spel (Ctrl+C)

Hou de score bij van een handmatig gespeeld spel.

U kan een oud spel laden of een nieuw spel starten. Standaard zijn in de keuzelijst alleen lopende (bijv. niet beëindigde) spelen zichtbaar. Optioneel kunt u alle spelen inclusief de nog niet beëindigde spelen bekijken. Hier kunt u ook spelen verwijderen.

SpelSpelen (Ctrl+N)

Spelen met anderen (mensen en computers).

SpelSpel afbreken (Ctrl+W)

Breekt het huidige spel af. als het een handmatig spel is waarvan het programma alleen de score bijhoudt, dan kunt u daar later mee verder gaan. Als u via Kajongg het spel speelde dan kunt u niet later met het spel verder gaan.

SpelKajongg verlaten (Ctrl+Q)

Beëindigt Kajongg.

BeeldChat (Ctrl+H)

Chat

Chatvenster

Laat u chatten met de andere spelers.

BeeldScoretabel (Ctrl+T)

Scoretabel

Schermafdruk

De scoretabel tonen. Ronde/hand zijn de huidige ronde (Oost, Zuid, West, Noord) gevolgd door de uitslag van in de ronde gespeelde hands. De winnaar heeft een groene achtergrond voor zijn getallen. Betalingen toont hoeveel de speler heeft betaalt of ontvangen van de andere spelers met zijn hand. Het saldo toont het huidige saldo van alle spelers. De grafiek toont de ontwikkeling van de balans-waarden. De aanwijzingen geven u meer details: Ze laten de regels zien die zijn toegepast op deze hand. Beweeg gewoon de muis over de waarde waarin u bent geïnteresseerd.

Het onderste gedeelte toont het op dit moment gebruikte spelregelset. Tussen de scoretabel en de gebruikte spelregelset vindt u een splitter waarmee u de relatieve afmetingen van beide gedeeltes kunt instellen.

BeeldScores verklaren (Ctrl+E)

Scores uitleggen

Scoretabel

Legt uit hoe de score van de huidige hand is berekend.

BeeldVolledig scherm (Ctrl+Shift+F)

Schakelt tussen volledig scherm en normale modus.

InstellingenSpelers

Spelers toevoegen, wijzigen en verwijderen.

Standaard worden de wachtwoorden in deze tabel gebruikt bij het inloggen in een spelserver. Het wachtwoord wijzigen dat u in het begin voor een spelserver heeft gekozen is nog niet zinvol omdat er nog geen methode is waarmee u uw wachtwoord in de spelserver kunt wijzigen. U moet de beheerder van de spelserver vragen om dit rechtstreeks in de database te doen.

InstellingenSpelregelsets

Spelregelsets aanpassen

Gebruik de bewerker voor spelregelsets om spelregelsets aan te passen. Voor details zie hier.

InstellingenZichthoek wijzigen (Ctrl+G)

Wijzigt de blikrichting van de stenen tegen de klok in.

InstellingenModus Demo (Ctrl+D)

Schakelt de Demo Modus IN en UIT. Lees de details hier.

Kajongg heeft de standaard KDE-menuitems Instellingen en Help, lees voor meer informatie de secties over het Menu-instellingen en Help Menu van de KDE Fundamentals.