Hoofdstuk 2. Elisa gebruiken

Elisa indexeert uw muziek ofwel door Baloo te gebruiken indien mogelijk of door te zoeken in een lijst met paden, geconfigureerd door de gebruiker via een eigen interface.

In geval de ondersteuning van Baloo is geactiveerd en uw opzet werkt niet, dan krijgt u een melding met hints om het indexeerprogramma te deactiveren of om Baloo, het indexeerprogramma te activeren en Elisa te voeden met muziektracks.

In het geval dat het bestandsindexeerprogramma niets vindt, zal een melding worden getoond met een knop om het configuratie-interface te openen.

U kunt een lijst met wijzigingen vinden op Elisa project.

Op dit moment is er geen configuratie voor het gebruik van Elisa vereist. U kunt met het menu van de toepassing experimenteren om te zien wat de mogelijkheden van aanpassen zijn. Het is mogelijk om de paden te kiezen die geïndexeerd zullen worden voor muziek. Het is ook mogelijk om de sneltoetsen voor gemeenschappelijk acties binnen de toepassing te wijzigen.

Als u het interne indexeerprogramma voor muziek gebruikt, kunt u de paden waarin gezocht moet worden configureren.

Functies van Elisa

Elisa biedt twee verschillende taken: bladeren door uw muziek om een afspeellijst te bouwen en muziek afspelen.

Bladeren door muziek

Uit de verschillende muziekbronnen verzamelt het al uw muziek en analyseert hun metagegevens zoals hun titel, artiest, ... Het biedt vier manieren om door uw muziek te bladeren: een lijst met alle albums, een lijst met alle artiesten, een lijst met alle tracks of een lijst met alle genres.

Elke methode gebruikt een weergave van al uw muziek samen met een filter om snel te vinden waar u naar zoekt. U kunt ook filteren op waardering.

Het filter voor de weergave van alle albums is geïmplementeerd op de titel of de artiest van albums of de lijst met artiesten van elke track van een album. Het filter van de weergave van alle artiesten is geïmplementeerd op de naam van de artiesten. Het filter van de weergave van alle tracks is geïmplementeerd op de titel, artiest en albumnaam van de track (indien aanwezig).

Het is ook possible om direct in het bestandssysteem te b;aderen en muziekbestanden af te spelen.

Een afspeellijst bouwen

Bij bladeren door uw muziek, artiesten, albums en tracks kunnen deze worden toegevoegd met een getoonde knop wanneer de muis er boven zweeft. Het is ook mogelijk om de afspeellijst te wisen en op hetzelfde moment enige muziek toe te voegen.

Een werkbalk onder de afspeellijst stelt u in staat deze te bewerken. De volgende acties zijn mogelijk:

  • U kunt de afspeellijst wissen.

  • U kunt navigeren naar de momenteel afgespeelde track.

  • U kunt de afspeellijst opslaan in m3u8-formaat.

  • U kunt een afspeellijst laden die uw huidige zal vervangen.

Muziek afspelen

De afspeellijst wordt gelezen in de volgorde van de tracks tenzij de optie Willekeurig is geselecteerd. Aan het eind van de lijst wordt afspelen gestopt tenzij de optie Herhalen is geselecteerd.

Het is mogelijk om om te schakelen naar de volgende of vorige track in de lijst. Als de muis boven een track zweeft is het mogelijk om er naar toe te gaan door een knop in te drukken.

De nu spelende track wordt aangeven door een knipperend afspeelpictogram.