Panelen

U kunt een aantal panelen in het werkgebied van Dolphin plaatsen. U kunt die activeren via de menu-optie BeeldPanelen tonen. Door de panelen te ontgrendelen, kunnen deze binnen Dolphin worden verplaatst door op de paneeltitel te klikken en deze te verslepen, zelfs tot buiten het venster.

Plaatsen

Het Plaatsen-paneel bevindt zich standaard aan de linkerzijde van het venster. Het Plaatsen-paneel toont de locaties waarvan u een bladwijzer hebt aangemaakt. Daarnaast vindt u de schijven en opslagmedia die met deze computer zijn verbonden, recent gebruikte items en stelt u in staat te zoeken naar bepaalde typen bestanden. De volgorde van deze items kan met slepen en neerzetten worden veranderd.

De makkelijkste manier om een map toe te voegen aan het paneel Plaatsen is door deze te slepen en in het paneel neer te zetten. U kunt ook binnen het paneel met de rechtermuisknop klikken en uit het contextmenu Item toevoegen... kiezen. De eerste procedure maakt een systeembrede bladwijzer, de tweede procedure kan worden gebruikt om het huidige pad van de locatiebalk of elke gewenste map of apparaat toe te voegen. Er opent zich een dialoogvenster waar label, locatie en pictogram kunnen worden bewerkt en het gebruik van dit item kan worden beperkt tot Dolphin.

Een rechtermuisknop-klik opent het contextmenu om items te bewerken, toe te voegen, te verbergen of te verwijderen en wijzigt de grootte van het pictogram naar een een voorgedefinieerde waarde of vergrendeld of ontgrendeld de panelen.

Het contextmenu heeft een actie om het item in een nieuw tabblad te openen. Apparaten kunnen in het contextmenu worden af een aangekoppeld.

Informatie

Het paneel Informatie toont uitgebreide informatie over het/de geselecteerde item(en) of over de huidige map of het bestand waar de muis boven staat, inclusief grootte, type en datum van de laatste wijziging. Informatie laat ook een groot voorbeeld zien van het geselecteerde bestand en u kunt er een waardering, labels en commentaar aan toevoegen.

Mappen

Het Mappen-paneel toont een boomstructuur van het bestandssysteem. Het toont alleen mappen. Door met de linkermuisknop op een map te klikken wordt de inhoud van die map in de Dolphin-weergave getoond.

Gebruik Tot persoonlijke map beperken om alle mappen in de boomstructuurweergave behalve uw Persoonlijke map.

Terminal

Dit paneel bevat een terminal. De terminal zal openen in de map die in de Dolphin-weergave wordt getoond. Wijziging van de map in de weergave van Dolphin zal ook de werkmap van de bijbehorende terminal wijzigen. Wijzigen van de map in de terminal zal ook de werkmap in de Dolphin weergave veranderen. De terminal werkt alleen met lokale media.