Hoofdstuk 2. Hoe te spelen

Bovo hoofdscherm

Doel:

Vijf van uw eigen stukken aaneengesloten op een rij verticaal, horizontaal of diagonaal verbinden.

De eerste keer dat Bovo wordt gestart, start het in demomodus waar twee computerspelers met elkaar spelen. U kunt altijd een nieuw spel beginnen met de knop Nieuw op de werkbalk, het menu=item SpelNieuw op de menubalk of met de standaard sneltoets Ctrl+N.

Notitie:

Omdat de eerste speler altijd een voordeel heeft boven de tweede speler, zal Bovo de spelers afwisselen en ze elk nieuw spel omschakelen.

Als u de eerste speler bent - start het spel door uw pictogram ergens op het speelveld te plaatsen. Als u de tweede speler bent, wacht u totdat de eerste speler zijn pictogram heeft geplaatst waarna u hetzelfde doet. U kunt uw spelteken in elk ruit van het veld plaatsen, tenzij het al bezet is door een ander spelteken (onafhankelijk of deze van u is of van uw tegenstander).

U moet uw speltekens zodanig plaatsen dat het uw tegenstander verhindert om vijf speltekens aaneengesloten verticaal, horizontaal of diagonaal op een rij te plaatsen. Tegelijkertijd moet u uw eigen speltekens juist wel aaneengesloten verticaal, horizontaal of diagonaal op een rij plaatsen. Wie als eerste daarin slaagt - wint deze ronde.