Hoofdstuk 4. Konqueror de webbrowser

Pamela Roberts

Vertaler/Nalezer: Bram Schoenmakers
Vertaling van het handboek: Niels Reedijk
Vertaler/Nalezer: Rinse de Vries
Surfen naar www.konqueror.org

Verbinding maken met het internet

Wanneer u eenmaal verbonden bent met het internet kunt u met Konqueror net zo makkelijk het web doorbladeren als met een gewone browser. Typ gewoon een URL in de locatiebalk gevolgd door Enter en u bent al onderweg!

  • Wanneer u gebruik maakt van een inbelverbinding, kunt u gebruik maken van KPPP of een soortgelijk programma om een verbinding te maken.

  • Indien uw computer verbonden is met een Local Area Network (LAN) dat via een proxy-server verbonden is met het internet, dan dient u Konqueror daarop in te stellen. Deze instelling kunt u doen in de pagina WebbrowsenProxy van de dialoog InstellingenKonqueror instellen....

  • Wanneer u een breedbandverbinding hebt zal uw internetprovider waarschijnlijk een externe modem geleverd hebben. Dit hebt u nodig om een ethernet-verbinding op te zetten met uw computer. Helaas hangt het instellen van uw modem af van uw internetprovider en uw Linux-distributie. Sommige providers verbinden hun klanten door middel van een proxy-server. In dit geval moet u Konqueror daarop instellen om hier gebruik van te maken. Het kan handig zijn om de archieven van de mailing lijsten van uw Linux te doorzoeken voor meer hulp en informatie.

Opmerking

Een foutmelding zoals Onbekende host betekent meestal dat Konqueror geen verbinding kon maken met het internet of dat u geen geldig URL heeft ingevoerd.