Hoofdstuk 6. Bladwijzers gebruiken

Pamela Roberts

Vertaler/Nalezer: Bram Schoenmakers
Vertaling van het handboek: Niels Reedijk
Vertaler/Nalezer: Rinse de Vries

Hoewel u de bladwijzers kunt gebruiken om de locaties van uw bestanden en mappen vast te leggen, komen ze het meest van pas bij het surfen op internet, zodat u een lijst van nuttige webpagina's kunt maken.

Om het menu Bladwijzers te openen klikt u met de linker-muisknop op het menu Bladwijzers. Wanneer het bladwijzermenu open is kunt u hier doorheen bladeren met de pijltoetsen of de muis. Om de gekozen bladwijzer te openen drukt u op Enter of klikt u links op de geselecteerde locatie.

Om een nieuw item toe te voegen aan de lijst gaat u naar BladwijzersBladwijzer toevoegen. U kunt ook Ctrl+B indrukken of met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte van de webpagina klikken en dan vervolgens Bladwijzer voor deze pagina kiezen uit het pop-up-menu.

Het menu Bladwijzers kan submappen hebben met meer bladwijzers. U maakt een nieuwe submap aan met behulp van Bladwijzers Nieuwe bladwijzermap.... Om een bladwijzer in een submap te plaatsen in plaats van de hoofdmap bladert u eerst naar die map en drukt u dan op Bladwijzer toevoegen.

Als u bookmarks: in de locatiebalk invoert, dan wordt de startpagina van de bladwijzers met een overzicht van alle bladwijzers en mappen getoond.

Als u uw bladwijzers wilt bewerken gebruik dan de Bladwijzerbewerker