6. fejezet - Fordításszinkronizálási képességek

A Szinkronizálási mód (korábbi nevén Összefésülési mód) rengeteg időt takarít meg a szerkesztők számára, illetve olyan esetekben, amikor két vagy több fordító dolgozik egyszerre ugyanazon a fájlon, vagy amikor egy szoftver több ágának fordítását kell karbantartani.

A Lokalize lehetővé teszi a gyors navigációt az eltérő egységek között, és megjeleníti a szavak közti különbségeket. A Lokalize két szinkronizációs nézettel is rendelkezik – Elsődleges szinkronizáció és Másodlagos szinkronizáció. Ezek azonosak, de az elsőt általában a fordítások összefésülésére, a másodikat pedig két szoftverág fordításainak szinkronban tartására használják.

Miután átmásolta a fordítást a külső fájlból (szinkronizálta azt), az ezen az egységen végzett minden későbbi változtatás vissza lesz másolva a külső fájlba.

Összefésülés

A Szinkronizálási mód egyik felhasználási területe az (új) közreműködők által végzett változtatások lektorálása, amikor nem lehet biztos az elvégzett munka minőségében.

Nyisson egy alapfájlt, majd dobja be annak módosított változatát az Elsődleges szinkronizáció nézetbe, és az Alt+Le vagy az Alt+Fel (ne feledje, hogy a gyorsbillentyűk a szokásos módon módosíthatók az összes KDE alkalmazásnál) segítségével navigálhat az eltérő bejegyzések között.

Lokalize a fordításban lévő változtatások összefésülésénél használva