Μενού δεξιού κουμπιού του ποντικιού

Πατώντας στο δεξί κλικ ποντικιού σχεδόν σε όλα τα τμήματα του παραθύρου του Konqueror θα εμφανιστεί το κατάλληλο σχετικό μενού.

Σημείωση

Αν έχετε ενεργοποιήσει το δεξί κλικ πάει πίσω στο ιστορικό στις ρυθμίσεις του Konqueror ένα απλό δεξί κλικ μεταφράζεται σαν ένα κλικ στο κουμπί Πίσω. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο σχετικό μενού μετακινώντας το ποντίκι με το δεξί κλικ πατημένο.

Στη γραμμή τίτλου

Με δεξί κλικ σε οποιαδήποτε ελεύθερη περιοχή της γραμμής τίτλου εμφανίζεται το μενού της γραμμής τίτλου, το οποίο σας επιτρέπει να ελέγξετε τη θέση του παραθύρου του Konqueror όπως και τη διακόσμηση παραθύρων σε όλα τα προγράμματα του KDE.

Στην κύρια γραμμή εργαλείων

Με δεξί κλικ σε οποιαδήποτε ελεύθερη περιοχή της γραμμής εργαλείων εμφανίζεται το μενού της γραμμής εργαλείων. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθορίσετε τον προσανατολισμό της γραμμής εργαλείων σε πάνω, κάτω, αριστερά ή δεξιά στο παράθυρο του Konqueror. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μενού γραμμής εργαλείων για να ρυθμίσετε το μέγεθος των κουμπιών της γραμμής εργαλείων, και αν θα εμφανίζονται ως εικονίδια, ως κείμενο ή και τα δύο.

Στη γραμμή εργαλείων τοποθεσίας

Με δεξί κλικ στο πλαίσιο εισαγωγής URL μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις ενέργειες Αποκοπή, Αντιγραφή, Επικόλληση ή Καθαρισμός, ή να αλλάξετε τα χαρακτηριστικά της αυτόματης συμπλήρωσης κειμένου.

Σε μια προβολή

Αν πατήσετε δεξί κλικ σε μια ελεύθερη περιοχή μιας προβολής θα εμφανιστεί ένα μενού το οποίο θα περιέχει, μεταξύ άλλων επιλογών, τις εντολές Πάνω, Πίσω, Μπροστά και Επαναφόρτωση.

Σε ένα αρχείο ή φάκελο

Αυτό είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό. Το δεξίκλικ στο όνομα ή στο εικονίδιο οποιουδήποτε αρχείου ή φακέλου όχι μόνο «επιλέγει» το αντικείμενο αυτό αλλά εμφανίζει και ένα μενού που σας επιτρέπει την Αποκοπή, Μετακίνηση, Αντιγραφή ή Αφαίρεση του αντικειμένου με διάφορους τρόπους, άνοιγμα με το πρόγραμμα της αρεσκείας σας ή εμφάνιση προεπισκόπησης, μετονομασία, ή επεξεργασία του τύπου ή των ιδιοτήτων του αρχείου.

Στη γραμμή κατάστασης

Πατήστε δεξί κλικ στη γραμμή κατάστασης στο κάτω μέρος του παραθύρου ή προβολής για την προσθήκη ή την αφαίρεση μιας προβολής μέσα στο παράθυρο του Konqueror.