Importar, exportar i mantenir els calendaris

Tot i que els fitxers locals són un més entre els recursos que es poden utilitzar en el KOrganizer, són la manera més còmoda de compartir calendaris, desar còpies o importar elements des del vostre programa de calendari antic.

Importar calendaris

Si teniu un fitxer iCalendar o vCalendar que us agradaria importar, escolliu l'element de menú FitxerImportaImporta un calendari.... El KOrganizer us demanarà si voleu Afegeix com a calendari nou, el qual afegirà el fitxer de calendari com a un recurs nou de fitxer local, Barreja amb el calendari existent, el qual combina els elements de calendari en un recurs existent.

Un bon moment per a fer-ho fora en rebre un vCalendar amb unes quantes entrades mitjançant correu electrònic, per exemple, o quan penseu importar el vostre calendari des d'una altra aplicació. En l'últim cas, el primer a fer seria utilitzar aquesta aplicació per a exportar les dades de calendari en un dels anteriors formats, o utilitzar una eina per a convertir des del format natiu de l'aplicació.

Exportar calendaris

Podeu exportar les vostres dades com a un fitxer iCalendar, el qual està acceptat per la majoria de les aplicacions de planificació. El KOrganizer exportarà tots els elements de calendari dels recursos habilitats (marcats) que no estan filtrats (anomenem-los elements «actius»). En altres paraules, si no podeu veure un element de calendari, no podran estar en el fitxer exportat. Per a treure d'un filtre els elements no desitjats abans d'exportar-los, podeu crear filtres. Els filtres encara seran més efectius si classifiqueu els vostres esdeveniments i tasques pendents per etiquetes. Per a in/habilitar recursos, marqueu o desmarqueu la casella del recurs en el Gestor de calendari de la barra lateral.

Per a exportar tots els vostres esdeveniments, tasques pendents i entrades del diari «actives» (independentment de quin recurs pertanyin) com un fitxer iCalendar nou, escolliu l'element de menú FitxerExportaExporta com a iCalendar.... Apareixerà el diàleg Desa com a. Introduïu el nom i la localització del fitxer nou per a completar l'acció d'exportació.

Mantenir els vostres calendaris

Els ordinadors actuals tenen un ampli espai d'emmagatzemament. De tota manera, si sincronitzeu el vostre calendari del KOrganizer amb una màquina de memòria limitada com el dispositiu Palm, trobareu d'utilitat arxivar. El rendiment del KOrganizer també pot empitjorar quan hi ha molts esdeveniments. Per a arxivar els elements antics, seguiu el procediment que es mostra a continuació:

  1. Escolliu l'element de menú FitxerArxiva les incidències antigues....

  2. Ompliu la data en el camp Arxiva ara els elements anteriors a o useu el giny de calendari per a escollir la data. Altrament, podeu arxivar automàticament tots els elements anteriors a un període de temps determinat.

  3. Si heu escollit arxivar, també haureu de proveir un nom de fitxer per al fitxer en el camp Fitxer d'arxiu. Si voleu tornar a utilitzar un fitxer antic, premeu el botó Diàleg per a obrir fitxers i cerqueu un fitxer existent. Les entrades s'afegiran al fitxer, de manera que no es modifiqui cap element existent.

En arxivar es mantenen en un fitxer tots els elements antics, inclouen les tasques pendents finalitzades. Però si no voleu mantenir les tasques pendents finalitzades, escolliu l'element de menú FitxerNeteja les tasques pendents finalitzades per a eliminar totes les tasques pendents finalitzades dels vostres recursos actius. Si les voleu mantenir però no les voleu veure en les llistes de tasques pendents, les podeu filtrar.