Capítol 3. Importar, exportar i gestionar calendaris

El KOrganizer pot desar (i rebre) esdeveniments, entrades de diari i tasques pendents utilitzant diversos mètodes i des de localitzacions diferents. Cadascuna d'aquestes localitzacions s'anomena un recurs de calendari.

El KOrganizer admet nativament fitxers basats en estàndards oberts com iCalendar i vCalendar (afegint-los com a recursos nous), però podeu importar les dades (fusionar-les) en un recurs existent i també obrir el fitxer en una finestra nova. També està implementada la importació de fitxers en el format de l'antiga aplicació ical.

Podeu exportar les vostres dades com un fitxer iCalendar o vCalendar. Aquests fitxers estan acceptats per la majoria de les aplicacions de planificació.

En aquest capítol, explicarem com gestionar el vostre calendari, utilitzar els recursos, les accions importa i exporta, i obtenir l'esquema amb les novetats.

Recursos de calendari

El KOrganizer utilitza un fitxer local com al seu recurs predeterminat. Però aquesta no és l'única opció: Hi ha diversos recursos més que podeu afegir: Servidors de treball en grup, entrades de diari com blogs, fitxers de xarxa, etc. Si utilitzeu més d'un recurs, el KOrganizer es pot configurar per a emprar el recurs predeterminat o per a demanar quin recurs emprar quan es desin nous esdeveniments, tasques pendents o entrades de diari. El KOrganizer fusiona de forma transparent els elements de dos o més recursos en les vistes.

El recurs predeterminat és una bona elecció per a molts casos d'ús, però potser voldreu utilitzar-ne un altre, especialment si useu un servidor de treball en grup implementat. Si us plau, demaneu a l'administrador del servidor la informació necessària per a configurar el recurs de treball en grup, incloent-hi la informació per a publicar i rebre l'estat de lliure/ocupat. L'accés a la informació de lliure/ocupat permet a l'organitzador d'un esdeveniment tenir en compte el calendari dels assistents quan els afegeix a la llista de l'esdeveniment.

Nota

A més d'allotjar calendaris, els servidors de treball en grup ofereixen allotjament per a contactes, correu i informació sobre lliure/ocupat. A més, alguns dels recursos que es tracten aquí es poden relacionar amb altres recursos del KMail i del KAddressBook (els components de correu i contactes del Kontact) o les opcions de lliure/ocupat en la configuració principal.

Si us plau, cal tenir present que la comunicació per a la planificació de grups del KOrganizer es basa en l'estàndard del correu electrònic entre els interlocutors. Això vol dir que no necessiteu un servidor de treball en grup per a poder-la utilitzar!

Una captura de pantalla del diàleg Afegeix calendaris del KOrganizer

Una captura de pantalla del diàleg Afegeix calendaris del KOrganizer

Procediment 3.1. Afegir un recurs nou del KOrganizer

  1. Obriu el diàleg de configuració del KOrganizer amb ArranjamentConfigura el KOrganizer... i seleccioneu la pestanya Calendaris de la pàgina General.

    De manera alternativa obriu el menú contextual de la barra lateral Gestor de calendari amb un clic del botó dret del ratolí i seleccioneu Afegeix un calendari....

  2. Si no es mostra el Gestor de calendari en la barra lateral, escolliu l'element de menú ArranjamentBarra lateralMostra el gestor de calendari per a mostrar-lo.

  3. Premeu el botó Afegeix... per a afegir recursos nous a la llista de recursos disponibles.

  4. Seleccioneu el recurs per a habilitar-lo.

  5. Després, si voleu editar o eliminar un recurs, seleccioneu-lo sobre el Gestor de calendari a la barra lateral i premeu Elimina el calendari per a esborrar-lo o Propietats del calendari... per a modificar-lo.

Entre els recursos existents, al KOrganizer trobareu:

Dates de naixement i aniversaris

Proporciona accés a les dates de naixement i els aniversaris dels contactes en la vostra llibreta d'adreces com a esdeveniments de calendari.

Recurs de treball en grup DAV

Recurs per a gestionar calendaris i llibretes d'adreces DAV (CalDAV, GroupDAV).

Calendaris i tasques de Google

Accediu als calendaris i tasques de Google.

Fitxer de calendari iCal

Carrega les dades des d'un fitxer iCal.

Carpeta de calendari iCal

Proporciona accés als elements d'un calendari, cadascun emmagatzemat en un fitxer individual, en un directori proporcionat.

Fitxer de calendari del KAlarm

Carrega les dades des d'un fitxer de calendari del KAlarm.

Directori de calendari del KAlarm

Carrega les dades des d'una carpeta local del KAlarm.

Servidor de treball en grup Kolab

Proporciona accés a les carpetes i al correu electrònic del treball en grup Kolab en un servidor IMAP del Kolab.

Servidor de treball en grup Open-Xchange

Proporciona accés a les cites, tasques i contactes emmagatzemats en un servidor de treball en grup Open-Xchange.