Capítol 6. La pàgina Planificació de grups

La funcionalitat de planificació de grups del KOrganizer us permet organitzar cites, reunions i tasques pendents compartides, sol·licituds de confirmació als assistents i publicar elements. Si esteu invitat a un esdeveniment o a una tasca pendent, la podeu respondre, indicant si hi podeu assistir, o enviar una contraproposta, amb una proposta diferent, com una hora o una localització diferent. També podeu publicar la vostra planificació de lliure/ocupat per a permetre a la gent conèixer quan esteu disponible i també per a poder demanar aquesta mateixa informació a altres persones.

Actualment, el KOrganizer planifica els esdeveniments i les tasques pendents utilitzant el correu electrònic per a transportar les dades, en un esquema basat en estàndards, el protocol IMIP per a planificació de grups. En ser un estàndard, IMIP també s'utilitza per a molts altres clients. Per exemple, Microsoft® Outlook, Lotus Notes i Novell Evolution. Això vol dir que podreu compartir els esdeveniments amb altres usuaris que usin aquests clients. El KOrganizer està integrat amb el KMail per a rebre, processar i enviar esdeveniments així com per a respondre actualitzacions, cancel·lacions, etc. De fet, quan envieu una invitació des del KMail i decidiu acceptar-la fent clic en l'enllaç accepta en el cos del correu, l'esdeveniment serà afegit al vostre calendari i s'enviarà automàticament una resposta a l'organitzador de l'esdeveniment.

Si marqueu la casella Usa la comunicació de treball en grup en la configuració de la planificació de grups del KOrganizer. El KOrganizer gestionarà per vós la comunicació de la planificació per grups. En altres paraules, potser us caldrà utilitzar directament el menú Planifica per a realitzar les accions de planificació. De fet, si creeu un esdeveniment o una tasca pendent amb assistents, el KOrganizer us demanarà si voleu enviar les invitacions als assistents, de manera que no haureu d'utilitzar posteriorment l'element de menú PlanificaEnvia una invitació als assistents. També, si canvieu el vostre estat com assistent a un esdeveniment al qual se us ha invitat, us demanarà si voleu enviar una actualització a l'organitzador de l'esdeveniment, de manera que després haureu d'utilitzar l'element de menú PlanificaEnvia una actualització de l'estat.

Publicar un esdeveniment, una tasca pendent o una entrada de diari

Si l'únic que voleu és enviar un esdeveniment, una tasca pendent o una entrada de diari, escolliu l'element de menú PlanificaPublica la informació de l'element..., quan l'element està seleccionat. Després d'això, apareixerà un diàleg, us demanarà l'adreça de correu electrònic que rebrà l'esdeveniment o tasca pendent. L'element serà enviat per correu electrònic, en format iCalendar.

Si us plau, cal tenir present que podeu utilitzar aquesta acció per a enviar per correu electrònic tot element a qualsevol persona, no tan sols als assistents a l'esdeveniment. De fet, el podeu publicar sense assistents, atès que en publicar-lo no es demanarà confirmació als assistents.

Un exemple: toqueu en un grup i, de tant en tant, feu concerts en directe. Per a notificar als/les vostres fans els concerts, podeu tenir una llista de correu. Si useu el KOrganizer per a organitzar les dates, podeu simplement escollir l'element de menú PlanificaPublica la informació de l'element..., posar l'adreça de la llista de correu i l'esdeveniment serà enviat. Els subscriptors de la llista de correu que usin el KOrganizer tindran inserida automàticament la data del concert en els seus calendaris.

En publicar un esdeveniment com es descriu anteriorment només informarà sobre l'esdeveniment al receptor, però no us donarà l'opció de preguntar l'assistència. Utilitzeu PlanificaEnvia com a iCalendar... si voleu proporcionar aquesta opció.