Glossari

Giny de calendari

Una eina per a seleccionar la data dintre de certes finestres, tam com la finestra d'edició d'esdeveniments. Es mostra com a un petit botó a la dreta del camp de data. Quan feu clic amb el botó, veureu un calendari de mes. Useu les fletxes per a anar cap a la data desitjada, o feu clic sobre el nom del mes o el número d'any per a anar directament cap al mes o any desitjat.

Navegador de dates

El calendari que està en la cantonada superior esquerra de la finestra del KOrganizer. És la principal manera proveïda per a navegar entre les dates i per a seleccionar-les. Les icones de fletxa simple van cap endavant i cap enrere en el temps amb increments d'un mes, mentre que les fletxes dobles us permeten moure un any en el temps. La data d'avui estarà rodejada per un petit quadre. Les dates que tenen esdeveniments planificats estaran en negreta. Si voleu seleccionar una data, simplement feu clic sobre seu. Manteniu premuda la tecla Ctrl i feu clic en les dates si voleu seleccionar múltiples dates veïnes d'una sola vegada. Les dates es mostraran en el plafó principal.

Els esdeveniments repetitius no sempre són mostrats. Podeu evitar la visualització de les cites repetitives en el navegador de dates. Obteniu més informació en el capítol de vistes.

Data de venciment

Una data de venciment simplement és la data en la qual la tasca pendent haurà d'estar finalitzada. Per exemple, si la tasca pendent és tornar llibres a la biblioteca el 16 de novembre, aquesta data s'anomena «la data de venciment de la tasca pendent».

Plafó principal

Normalment, la part més gran de la pantalla, a la dreta del navegador de dates. Mostra la vista de dia, dies laborals, setmana o mes. la vista de llista o la vista de la llista de tasques pendents.

El botó dret tan sols es pot utilitzar en la vista de llista i en la vista de la llista de tasques pendents. Mostra un menú local. El botó esquerre es pot utilitzar en qualsevol vista.

Lliure/Ocupat

La informació de lliure/ocupat és una sèrie d'intervals de temps en els que estareu ocupat. En presentar els intervals quan algú ja té compromisos previs, es pot impedir que altres persones planifiquin cites per a aquests períodes. Cal tenir present que tan sols es publicaran les hores, no els títols dels esdeveniments, les descripcions ni els assistents. Dit d'una altra manera, la informació de lliure/ocupat és un horari de disponibilitat.

Quan afegiu assistents a l'esdeveniment, necessitareu saber si estan ocupats o disponibles en aquesta hora en particular abans d'enviar les invitacions. Si els assistents tenen disponible la seva informació de lliure/ocupat, el KOrganizer podrà rebre aquesta informació i mostrar-la en la pestanya Lliure/Ocupat del diàleg Edita l'esdeveniment.