Actuar com a organitzador en la planificació de grups

Quan creeu un esdeveniment o una tasca pendent i hi afegiu assistents, estareu actuant com a organitzador de l'esdeveniment. Per a afegir assistents, useu la pestanya «Assistent», en el diàleg Edita l'esdeveniment o Edita la tasca pendent. En la vista d'agenda, una petita icona d'organitzador serà situada en l'esdeveniment, si sou l'organitzador d'un esdeveniment de planificació de grup.

L'organitzador és el responsable d'enviar les invitacions, recopilar les confirmacions dels assistents i mantenir actualitzades per a totes les persones implicades en l'esdeveniment o tasca pendent.

Enviar invitacions i processar les respostes

Per a organitzar un esdeveniment o una tasca pendent, creeu-la en el KOrganizer i afegiu totes les persones que haurien d'assistir utilitzant la pestanya assistents. El KOrganizer pot enviar invitacions als assistents, bé automàticament (segons la configuració de la planificació de grups del KOrganizer), o seleccionant l'esdeveniment o tasca pendent i escollint l'element de menú PlanificaEnvia una invitació als assistents. Els assistents rebran un correu electrònic amb tota la informació apropiada de l'esdeveniment o tasca pendent. Poden respondre a la proposta de reunió acceptant-la o rebutjant-la, o fer una contraproposta. Tota aquesta informació es torna a enviar per correu electrònic i, si heu configurat bé el KMail, les respostes dels assistents s'inseriran automàticament en el vostre calendari. Si hi ha assistents addicionals disposats a participar (per exemple, acceptant una invitació enviada), se us demanarà que accepteu els nous assistents.

Cancel·lar un esdeveniment o una tasca pendent

Per a cancel·lar un esdeveniment o una tasca pendent, haureu de ser-ne l'organitzador. Si marqueu la casella Usa la comunicació de treball en grup en la configuració de planificació de grups del KOrganizer, simplement suprimiu l'element i el KOrganizer us demanarà si voleu enviar la cancel·lació. Si no, simplement seleccioneu l'element i escolliu l'element de menú PlanificaEnvia la cancel·lació als assistents.

Aquesta acció envia un missatge de cancel·lació a tots els assistents, de manera que també puguin eliminar l'element dels seus calendaris.