Capítol 1. Introducció

El KDE Screen Ruler és una aplicació molt simple, amb un sol objectiu. Mesurar les distàncies de píxels a la pantalla. És útil per a treballar en el disseny de diàlegs, pàgines web, etc.

Per iniciar el KDE Screen Ruler, escolliu AplicacionsGràficsMés aplicacionsRegle de la pantalla des del menú d'aplicacions.

KDE Screen Ruler

En fer clic amb el botó esquerre del ratolí sobre el KDE Screen Ruler fareu que el cursor es converteixi en una creu amb quatre fletxes que us permetrà arrossegar el KDE Screen Ruler per la pantalla.

En moure el punter del ratolí sobre el KDE Screen Ruler, el cursor es convertirà en una fletxa vermella. A mesura que moveu el cursor, el KDE Screen Ruler mostrarà la distància des de l'origen fins a la posició actual del cursor.

Podeu canviar la mida del regle movent el punter del ratolí sobre la nansa que hi ha a les vores esquerra o dreta del KDE Screen Ruler (o les vores superior o inferior quan està orientat verticalment), manteniu premut el botó esquerre del ratolí i arrossegueu la nansa.

Podeu canviar l'orientació de dues maneres diferents:

Fent clic amb el botó mig del ratolí es canvia el regle, d'orientació vertical a horitzontal.
Utilitzant el menú contextual, el qual es descriu en el següent capítol.