Capítol 4. Treballar amb els colors

El quadre de colors

Quadre de colors

El quadre de colors té 3 seccions principals: la «Tauleta de colors», la «Paleta de colors» i el «Selector de similitud dels colors».

La tauleta de colors mostra el color de primer pla actual com un quadrat sobre d'un altre que representa el color de fons actual. En dibuixar amb el botó esquerre del ratolí, s'utilitzarà el color de primer pla, i quan es dibuixi amb el botó dret del ratolí s'utilitzarà el color de fons (a excepció de les Gomes). Podeu fer clic a la fletxa de doble punta per intercanviar els colors de primer pla i de fons.

La paleta de colors mostra una selecció de colors perquè escolliu. La piràmide translúcida representa el color transparent. Feu clic esquerre sobre un color per establir el color de primer pla i feu clic esquerre sobre un color per establir el color de fons. També podeu arrossegar i deixar anar qualsevol color opac als quadrats de la tauleta de colors. Per editar un color a la tauleta o la paleta de colors, feu-hi doble clic. L'eina Selector de colors permet seleccionar un color de la imatge.

La similitud dels colors permet treballar de manera més eficaç amb imatges i fotografies difuminades, de manera comparable a la característica «Vareta màgica» d'altres programes de pintura. S'aplica a les seleccions transparents, així com les eines Omple, Eliminador del color i Escapça / Elimina la vora interna. Feu doble clic sobre el selector de colors per escollir com hauran de ser de similars per a considerar-los idèntics. En utilitzar les seleccions en el mode transparent, qualsevol color en la selecció que sigui similar al color de fons també es tornarà transparent.

La imatge de l'esquerra mostra la imatge d'exemple. Les imatges de la dreta demostren l'ús d'un ompliment, amb un ajustament per a «Similitud del color» de 5%, 15% i 30%. En aquest exemple, amb un ajustament per a «Similitud del color» de Exacte, un ompliment a (80, 100) sols s'omplirà un píxel, ja que els píxels circumdants són similars però no idèntics. Com més gran sigui la similitud del color, més píxels amb colors similars seran considerats idèntics, per tant, l'ompliment s'estendrà encara més.