Seleccions

Utilitzeu les eines de selecció per a dibuixar el contorn d'una selecció.

Per a moure la selecció, feu-hi clic i arrossegueu-la. La vista principal es desplaçarà en conseqüència, permetent que pugueu moure la selecció a una part de la imatge que actualment no es mostra.

Podeu fer Redimensiona sobre tota la imatge o fer un Escalat suau de la selecció utilitzant les nanses corresponents. Manteniu premuda la tecla Maj mentre escaleu la selecció per a mantenir la relació d'aspecte. El botó dret del ratolí obrirà un menú contextual amb les ordres comunes Edita i Efectes de la imatge.

Suggeriment

Podeu utilitzar les tecles del cursor mentre dibuixeu el contorn de la selecció o mentre el moveu.

Si manteniu premuda la tecla Ctrl abans de moure la selecció, llavors moureu una còpia. La selecció deixarà un rastre si es mou mentre es prem la tecla Maj.

Hi ha dos modes de selecció: Opac (per omissió) i Transparent. Si utilitzeu el mode de selecció transparent, tots els píxels del color de fons seran transparents (sostracció del fons). Això permet enganxar una selecció sense el fons. Per dur a terme la sostracció del fons en una imatge difuminada, utilitzeu un ajustament per a Similitud del color que no sigui «Exacte».

Podeu aplicar efectes de la imatge a una selecció -vegeu la secció Efectes de la imatge per obtenir més informació-.

És possible desar la selecció al fitxer emprant l'element Copia a un fitxer... des del menú contextual de la selecció o l'element EditaCopia a un fitxer... des del menú principal.