Redueix els colors

Aquesta característica és accessible des del diàleg Més efectes.

Això redueix el nombre de colors utilitzats per la imatge o la selecció, amb tramat o sense.

El difuminat generalment proporciona millors resultats de qualitat, però, molts de vosaltres voldreu desactivar-lo per a efectes artístics, p. ex., utilitzant Monocrom en lloc de Monocrom (tramat) que li donarà un efecte de silueta.

Una altra diferència important és que mentre Monocrom (tramat) sempre redueix tota la imatge o la selecció a negre i blanc, Monocrom només ho farà si la imatge o la selecció conté més de 2 colors.

Suggeriment

Per obtenir un difuminat monocrom de forma ràpida d'una imatge o selecció, utilitzeu l'element Redueix a monocrom (tramat) des dels menús Imatge o Selecció. L'element Selecció només es mostrarà a la barra de menús si utilitzeu una de les eines de selecció. A més, podreu arribar a aquesta acció des del menú contextual que s'obre amb un clic del botó dret del ratolí sobre l'àrea de la imatge.

Nota

Canviar el nombre de colors aquí no afectarà sobre la profunditat del color del format de fitxer. Per a canviar la profunditat del color, haureu de seleccionar-la en els diàlegs per desar el fitxer. Tingueu en compte que, confusament, canviant la profunditat del color també canviareu el nombre de colors.