Capítol 2. Ús del KNetAttach

Tal com podeu veure en la captura de pantalla de sota, l'assistent per a carpetes de xarxa actualment us permet afegir quatre tipus de carpetes de xarxa: WebDav, FTP, unitats de xarxa Microsoft® Windows® (Samba) i SSH. A més, podeu escollir una connexió recent des del quadre de llista.

Captura de pantalla

Finestra principal de l'assistent per a carpetes de xarxa

Afegir carpetes de xarxa

Les carpetes de xarxa es mostren en una localització especial del Konqueror i Dolphin anomenada carpeta virtual. Aquesta carpeta virtual serà accessible escrivint remote:/ en la barra de localització o seleccionant Xarxa des del plafó Llocs. Aleshores podreu veure qualsevol carpeta que hagi estat prèviament afegida o utilitzar l'assistent per afegir-n'hi de noves.

Captura de pantalla

La carpeta virtual amb l'assistent per a carpetes de xarxa

Parlant d'assistents, l'assistent per a carpetes de xarxa pretén ser molt fàcil d'utilitzar. Després d'obrir-lo haureu de seleccionar el tipus de carpeta de xarxa a la qual voleu accedir. Quan aneu a la següent pantalla us caldrà omplir la informació que se us demani. El pas final és introduir el vostre nom d'usuari i la contrasenya d'accés per a la xarxa compartida a la qual heu decidit accedir.

A sota hi ha una llista de la informació que necessita l'assistent per a crear les carpetes de xarxa. Si una opció no està disponible per a una carpeta en particular, no haureu d'introduir-la. Per exemple, les carpetes de Samba no requereixen cap entrada Port.

Nom:

Aquí és on heu d'indicar un nom per a la connexió de xarxa. Aquest tan sols està limitat per la vostra imaginació (o alfabet).

Usuari:

Aquest és el nom d'usuari per establir la connexió.

Servidor:

Aquest serà l'adreça del servidor que intenteu afegir. Podrà ser una adreça IP o nom de domini.

Port:

Aquí introduireu el número de port al qual voleu que es connecti. Usualment n'hi ha prou amb el valor per omissió.

Nota

No està disponible per a carpetes Microsoft® Windows® (Samba).

Carpeta:

El camí cap a la carpeta amb la qual voleu connectar ha d'anar aquí.

Codificació:

Utilitzeu els elements en aquest quadre de llistat per a seleccionar una codificació per a les connexions FTP i ssh.

Crea una icona per a aquesta carpeta remota

Si aquesta casella està marcada, es crearà una icona permetent l'accés a través de la carpeta virtual remote:/. Si està sense marcar, la connexió serà possible, però no restarà accessible a través de remote:/.

Nota

L'opció Connexió recent: us permet connectar amb l'últim punt de muntatge de la xarxa al que estàveu connectat utilitzant l'assistent s'hagi o no creat una icona.

Usa encriptatge

Si està marcada, s'habilitarà la possibilitat de crear una connexió segura.

Nota

Tan sols disponible per a carpetes WebDav.