Vores de la pantalla

McBride, Mike

Traductor: Antoni Bella
revisió Plasma 5.3 (14 de juliol de 2015)

Les vores actives de la pantalla us permeten activar els efectes acostant el cursor del ratolí a la vora de la pantalla. Aquí podeu configurar quin efecte s'activarà en cada vora i cantonada de la pantalla.

Feu clic amb qualsevol botó del ratolí sobre un quadrat i escolliu un efecte al menú contextual. Les vores amb un quadrat blau ja tenen un efecte associat, un quadrat de color gris indica que no hi ha efecte seleccionat per a aquesta vora.

El nombre d'elements accessibles en el menú contextual dependrà dels ajustos en el mòdul Efectes d'escriptori a la categoria Espai de treball. Seleccioneu els vostres efectes favorits en el grup Gestió de les finestres. Això activarà els elements corresponents al menú contextual.

Si esteu cercant l'ajustament per activar el canvi d'escriptori empenyent el cursor del ratolí contra la vora de la pantalla, trieu un dels efectes Presenta les finestres des del menú contextual.

A la secció Gestió de les finestres podeu habilitar Maximitza les finestres arrossegant-les a la part superior de la pantalla o Posa les finestres en mosaic arrossegant-les al costat de la pantalla i establir un percentatge de la pantalla per activar el mosaic.

A la secció Altres arranjaments configureu si voleu canviar a un altre escriptori en empènyer el cursor del ratolí a una vora de la pantalla, p. ex., només quan es mouen les finestres.

Retard de l'activació: és l'interval de temps requerit quan s'empeny el cursor del ratolí contra la vora de la pantalla abans d'activar l'acció.

Retard de la reactivació: és l'interval de temps requerit després d'activar l'acció fins que pugui ocórrer la següent activació.