Efectes d'escriptori

McBride, Mike

Traductor: Antoni Bella
revisió Plasma 5.6 (14 d'abril de 2016)

Aquest mòdul s'utilitza per habilitar i configurar els efectes d'escriptori pel Plasma™.

La part principal d'aquesta pàgina és una llista de tots els efectes disponibles agrupats per Accessibilitat, Aparença, Focus, Eines, Llaminadures i Gestió de les finestres.

Utilitzeu la barra de cerca incremental per sobre de la finestra de la llista per trobar elements de la llista.

Normalment no hi ha cap raó perquè els usuaris ho canviïn, però hi ha un botó de configuració per a modificar el filtratge de la llista per a mostrar aquests efectes.

La forma més fàcil d'instal·lar nous efectes és emprant la implementació incorporada del KNewStuff al KWin. Premeu el botó Obtén efectes nous... per obrir un diàleg amb una llista dels efectes disponibles a Internet, i per instal·lar i desinstal·lar aquests efectes.

Nota

Si us plau, tingui en compte que la modificació d'aquests valors per omissió pot trencar el vostre sistema.

Marqueu un efecte a la llista per habilitar-lo. Es mostrarà informació sobre l'autor i la llicència fent clic al botó informatiu al costat dret de l'element de la llista.

Alguns efectes tenen opcions de configuració, en aquest cas hi ha un botó de configuració a l'esquerra del botó informatiu. Feu-hi clic per obrir un diàleg de configuració.

Per a veure un vídeo de vista prèvia d'un efecte, feu clic al botó .

Alguns dels efectes són mútuament exclusius. Per exemple, un només voldria activar l'efecte Animació de minimització o Làmpada màgica. Tots dos activats alhora resulta en el trencament de les animacions.

Per a efectes en un grup mútuament exclusius, la IGU utilitza botons d'opció i gestiona que només es pugui activar un d'aquests efectes.

Tots els efectes que no estan implementats pel dorsal de composició emprat actualment, per omissió restaran ocults (p. ex., els efectes OpenGL en utilitzar XRender).

També restaran ocults per omissió tots els efectes interns o auxiliars. Aquests són efectes que substitueixen la funcionalitat des del nucli del KWin o proporcionen interacció amb altres elements de l'intèrpret de l'escriptori.