Gamma del monitor

v.Ostheim, Michael

Traductor: Antoni Bella
revisió Plasma 5.4 (31 de juliol de 2015)

Introducció

Aquest mòdul és una eina per a la correcció de la gamma del monitor. Amb la configuració adequada, la visualització (de llocs web, imatges, etc.) tindrà el mateix aspecte al vostre monitor i en el d'altres persones.

Us permet modificar la correcció de gamma del monitor del X-Server. Però això no és tot. Per obtenir bons resultats cal establir l'equilibri correcte de brillantor, contrast i color del vostre monitor. Això pot ser difícil i cal repetir tots els passos diverses vegades. Per a un resultat perfecte és realment necessari un maquinari bo (i car).

Utilitzeu els quatre controls lliscants per definir la correcció de la gamma, sigui com un sol valor, o per separat dels components vermell, verd i blau. La configuració per omissió del X-Server per a la gamma és de 1,00 (1,80 per a Mac, 2,20 per a WinXX). Les imatges de prova us ajudaran a trobar la configuració adequada.

Per emmagatzemar la configuració de la gamma per a tot el sistema, habiliteu l'opció Desa els paràmetres per tot el sistema. La configuració del sistema es restablirà en el pròxim inici del X-Server. Cal tenir accés de root per utilitzar aquesta opció. Utilitzeu-la si voleu corregir la configuració de la gamma per a tots els usuaris i entorns gràfics en aquesta màquina.

Per emmagatzemar la configuració de la gamma a la vostra configuració personal del Plasma™, no habiliteu aquesta opció. La configuració de l'usuari serà restablerta al següent inici del Plasma™; i substituirà temporalment la configuració de la gamma del sistema. La configuració del sistema no serà eliminada i es restablirà en el proper inici del X-Server.

En els sistemes de múltiples monitors, seleccioneu la pantalla que voleu modificar amb el quadre combinat. Això també funciona amb xinerama habilitat. Per establir totes les pantalles als mateixos valors de la gamma, habiliteu l'opció Sincronia de les pantalles. En els sistemes amb un sol monitor aquesta opció no tindrà cap efecte.