Teclat

McBride, Mike

Mahfouf, Anne-Marie

Traductor: Antoni Bella
revisió Plasma 5.7 (18 de març de 2016)

Aquest mòdul us permet escollir el mode de funcionament del vostre teclat.

Hi ha tres pestanyes en aquest mòdul.

La pestanya Maquinari

L'efecte que produeix la selecció d'aquestes opcions depèn de les característiques del maquinari del vostre teclat i del servidor X en el qual s'està executant el Plasma™. Per exemple, podeu trobar-vos amb què la tecla per a modificar el volum no produeix cap efecte perquè aquesta propietat no està disponible al vostre sistema.

Model de teclat:

Aquí podeu configurar el model de teclat. Aquest ajust és independent de la disposició de teclat i es refereix al model de «maquinari», és a dir, la forma en què es va fabricar el teclat. Els teclats moderns que vénen amb l'ordinador en general tenen dues tecles extres i es coneixen com a models de «104 tecles», probablement és el que us cal si no sabeu quin tipus de teclat teniu.

Bloq Núm en iniciar el Plasma

Sempre podeu escollir Engegat o Apagat quan s'inicia el Plasma™ o podeu escollir que el Plasma™ deixi la Bloq Núm com estava abans d'iniciar-se.

Repetició de teclat

Si està marcada aquesta opció, si premeu una tecla i la manteniu premuda es produeix el mateix caràcter repetidament fins que la deixeu anar. Pel que prémer una tecla i mantenir-la premuda tindrà el mateix efecte que prémer-la successivament.

Suggeriment

Gairebé tots els usuaris desitjaran tenir aquesta opció seleccionada, perquè facilita significativament la navegació per documents amb les tecles de les fletxes.

Retard

Aquesta opció us permet establir la demora després que es pressiona una tecla s'iniciarà la generació de codis de tecla.

Velocitat

Aquesta opció us permet establir la velocitat a la qual es generen codis de tecla mentre es prem una tecla.

Escriviu alguns caràcters en el quadre de text Àrea de proves per a verificar els ajustaments.

Molts ordinadors no acceptaran aquesta funció.