Emoticones

Mahfouf, Anne-Marie

Traductor: Antoni Bella
revisió Plasma 5.8 (21 de setembre de 2016)

Gestor de temes d'emoticones

Introducció

El gestor de temes d'emoticones

Les emoticones es poden utilitzar en diverses aplicacions del KDE: Kopete, Konversation, KMail... Aquest mòdul us facilita gestionar-les. Podeu:

  • afegir temes d'emoticones

  • eliminar temes d'emoticones

  • instal·lar un tema existent

  • afegir, eliminar o editar emoticones d'un tema

Important

Tingueu en compte que els temes d'emoticones seran establerts segons l'aplicació.

El mòdul es divideix en dues parts: A l'esquerra podeu gestionar els temes i a la dreta es poden gestionar les emoticones incloses.

Una emoticona consisteix de dues parts: Una icona (normalment una imatge .png, .mng o .gif ) i un text descriptiu. El text poden ser alguns símbols ASCII com ]:-> o la descripció curta inclosa entre el signe *, tal com *AMIC*. L'usuari escriu el símbol o el text i la icona de l'emoticona que el substitueix.

Els temes d'emoticona són desats localment a la vostra carpeta inicial $(qtpaths --paths GenericDataLocation)/emoticons.

Temes d'emoticones

Aquesta secció us permet gestionar els temes d'emoticones.

Es requereixen espais al voltant de les emoticones

Quan aquesta opció està marcada, us cal separar l'emoticona amb un espai en blanc abans i després per a una icona en la qual heu realitzat algun canvi. Si escriviu «Hola :-)», llavors aquesta cadena es quedarà com està, mentre que si escriviu « Hola :-) » apareixerà « Hola » seguida de l'emoticona :-).

Quan aquesta opció no està marcada (per omissió). cada cadena de l'emoticona serà substituïda per la seva icona.

Instal·la des d'un fitxer

Aquesta acció us permet instal·lar un tema que heu baixat. Un fitxer de tema és un fitxer d'arxiu, usualment un .tar.gz, un fitxer .zip o qualsevol altre fitxer d'arxiu. Un diàleg us demanarà la ubicació local d'aquest i una vegada introduït o arrossegat l'URL i fet clic a D'acord, el tema estarà instal·lat i apareixerà a la llista de temes.

Obtén emoticones noves...

Us caldrà estar connectat a Internet per a utilitzar aquesta acció. Apareixerà un diàleg amb una llista de temes d'emoticones des de https://store.kde.org/ i podreu instal·lar-ne un fent clic al botó Instal·la a la part dreta de la descripció del tema en la llista.

Tema nou

Podeu crear el vostre propi nou tema des de zero. Fent clic sobre aquest botó apareixerà un diàleg preguntant pel nom del nou tema. A continuació, podeu utilitzar el botó Afegeix... de la dreta per a crear noves emoticones i el seu text associat.

Elimina el tema

Aquesta acció eliminarà el tema seleccionat del disc. Seleccioneu el tema a eliminar en la llista. Feu clic al botó Elimina el tema. El tema serà eliminat del disc fent clic a Aplica.

Gestió de les emoticones

Aquesta secció us permet gestionar les emoticones incloses en el tema seleccionat. La llista de la dreta mostra totes les emoticones del tema seleccionat. Podeu afegir, editar o eliminar qualsevol emoticona. Seleccioneu un tema en la llista de l'esquerra i després seleccioneu l'acció a realitzar.

Afegeix...

Aquest botó us permetrà afegir una emoticona al tema seleccionat. El diàleg us demanarà que seleccioneu una icona per a l'emoticona i introduir el símbol ASCII corresponent o el text inclòs. Després d'això, fent clic a D'acord afegireu la vostra nova emoticona a la llista d'emoticones, la podreu veure amb el text corresponent. Si voleu modificar la icona o el text, podeu utilitzar el botó Edita... descrit a continuació.

Elimina

Això eliminarà l'emoticona seleccionada del tema d'emoticones. Us caldrà fer clic al botó per a validar aquesta acció.

Edita...

El botó Edita... us permet canviar la icona o el text de l'emoticona seleccionada. Us caldrà fer clic al botó D'acord per a validar aquesta acció.