Inici automàtic

Mahfouf, Anne-Marie

Traductor: Antoni Bella
revisió Plasma
5.12 (25 de març de 2018)

Gestor de l'inici automàtic

Aquest mòdul és una eina de configuració per a la gestió dels programes que s'inicien amb el vostre Plasma™ personal. Permet afegir programes o scripts perquè s'executin automàticament durant l'inici o sortida de la vostra sessió del Plasma™ i per a gestionar-los.

Nota

Si us plau, tingueu en compte que els canvis en aquest mòdul s'aplicaran immediatament.

El programa escaneja les carpetes $HOME/.config/autostart/, $HOME/.config/plasma-workspace/env i $HOME/.config/plasma-workspace/shutdown per a comprovar quins programes i scripts hi ha, i els mostra. Us permetrà gestionar-los amb facilitat.

Nota

Tingueu en compte que podeu canviar la ubicació de la carpeta Autostart al programa Arranjament del sistema, categoria Personalització, AplicacionsUbicacions i establir una carpeta diferent de $HOME/.config/autostart.

Llegiu també Sessió de l'escriptori i Serveis en segon pla per a informació sobre com configurar el comportament de l'inici de la vostra sessió del Plasma™.

Algunes aplicacions KDE manegen el comportament de l'inici automàtic pel seu compte, p. ex., podeu habilitar o inhabilitar l'inici automàtic d'una aplicació des del seu diàleg de configuració (el KAlarm) o podeu utilitzar FitxerSurt (el Konversation, Kopete), altrament l'aplicació encara s'estarà executant a la safata del sistema i es reiniciarà durant el proper inici de la sessió.

Migració des dels espais de treball del KDE 4

Per a migrar la vostra configuració personal de l'inici automàtic des dels espais de treball del KDE 4:

Copieu els fitxers «desktop» des de $HOME/.kde/Autostart a $HOME/.config/autostart
Copieu els fitxers dels scripts per abans de l'inici des de $HOME/.kde/Autostart a $HOME/.config/plasma-workspace/env
Copieu els fitxers dels scripts per a la sortida des de $HOME/.kde/Autostart a $HOME/.config/plasma-workspace/shutdown

Fitxers mostrats

La part principal del mòdul mostra els programes que es carreguen quan s'està iniciant el Plasma™ i els scripts mentre s'executa, surt o abans d'iniciar.

Nom

No es pot modificar aquesta columna. Indica el nom del programa o script que voleu iniciar amb el Plasma™. El nom s'extreu del fitxer «Desktop» amb la clau «Name» per a un programa i «Filename» per a un script.

Ordre

Aquesta columna llista les ordres que s'executen en iniciar el programa. Les ordres per a un programa es poden modificar mitjançant el botó Propietats o fent doble clic a la fila programa. L'ordre s'extreu del fitxer «Desktop» amb la clau «Exec».

Per a un script, l'ordre és el camí cap a l'script, i no es pot modificar.

Estat

Aquest ajustament només està disponible per als programes a través de fitxers «Desktop». Podeu posar un programa a la carpeta Autostart (d'inici automàtic), però desactivar que s'executi en iniciar el Plasma™. Desmarcant l'estat Activat del programa farà que no s'executi durant l'inici.

El fet de desmarcar l'estat Activat del programa estableix la propietat «Hidden» a «true», en el fitxer «Desktop», a la carpeta Autostart.

Executa en

Els programes (fitxers «Desktop») només es poden executar durant l'inici. Els scripts es poden executar durant l'Inici, Aturada o Abans de l'inici de sessió. Aquesta columna permet canviar quan s'executa l'script. «Inici» és quan s'inicia el Plasma™, «Aturada» és en tancar la sessió del Plasma™ i «Abans de l'inici de sessió» és abans que el Plasma™ comenci a iniciar-se.

Els scripts i fitxers «desktop» establerts a ser executats durant l'Inici són copiats o es crea un enllaç simbòlic en $HOME/.config/autostart i seran executats durant l'inici del Plasma™.

Els scripts establerts a ser executats durant l'Aturada són copiats o es crea un enllaç simbòlic en el directori $HOME/.config/plasma-workspace/shutdown i seran executats automàticament durant l'aturada del Plasma™, una vegada l'usuari hagi tancat la sessió.

Els scripts establerts a ser executats durant l'Inici previ al Plasma són copiats o es crea un enllaç simbòlic en $HOME/.config/plasma-workspace/env i seran inclosos durant l'inici del Plasma™ (és a on l'script startkde cercarà els scripts).

Nota

El Plasma™ només pot llegir els scripts amb l'extensió .sh per als modes Abans de l'inici de sessió i Aturada.

Accions

A la part inferior hi ha alguns botons per a canviar el mode en què està configurat l'inici automàtic. Podeu afegir i eliminar programes o scripts, o canviar les seves propietats.

Afegeix un programa

En fer clic en aquest botó es mostrarà el diàleg estàndard del PlasmaTria l'aplicació i us permet escollir quin programa iniciar. Després de triar el programa, feu clic a D'acord i se us oferiran les propietats per aquest programa.

Això copiarà el fitxer «Desktop» del programa a la vostra carpeta Autostart.

Afegeix un script

Aquest botó obrirà un diàleg que us demanarà la ubicació de l'script que voleu afegir. Si manteniu marcada (per omissió) Crea com un enllaç simbòlic, llavors l'script serà afegit com un enllaç simbòlic. Si no marqueu aquesta opció, l'script serà copiat a la carpeta local corresponent.

Elimina

Eliminarà immediatament el fitxer «Desktop» per al programa, l'script o un enllaç simbòlic en la carpeta Autostart.

Propietats

Aquest botó (sols s'habilita per als programes, és a dir, fitxers «Desktop») us permet canviar les propietats del programa o script. Disposeu de propietats generals, propietats de permisos, obtenir una vista prèvia quan sigui aplicable i propietats relacionades amb l'aplicació per als programes.

Avançat

Aquest botó sols s'aplica als programes (és a dir, fitxers «Desktop»). Un diàleg us demanarà si voleu que el programa s'iniciï només al Plasma™ (i no en altres entorns d'escriptori que pugueu fer funcionar). Per omissió, el programa s'iniciarà automàticament en tots els entorns d'escriptori que executeu. Marcant Engega automàticament només en el Plasma s'iniciarà automàticament el programa sols si s'inicia l'entorn d'escriptori Plasma™.

Això estableix el valor Plasma a la clau «OnlyShowIn» al fitxer «Desktop» del programa.