Capítol 3. Configuració

Diàleg d'arranjament

El Kronometer és personalitzable en molts aspectes. Podeu obrir el diàleg de configuració fent clic a l'entrada Configura el Kronometer en el menú Arranjament. El diàleg de configuració està organitzat en les següents categories.

Ajustaments generals

A la pàgina de configuració general trobareu els ajustaments per al cronòmetre i les voltes. A la pestanya cronòmetre podreu configurar el format preferit del temps per a la pantalla cronòmetre. Podeu decidir si voleu mostrar hores, minuts o fraccions de segon (els segons es mostraran sempre). I el Kronometer implementa la granularitat del temps fins als mil·lisegons, encara que això requereix un ús intensiu de la CPU a causa de l'alta freqüència d'actualització de la interfície d'usuari.

Dins de la pestanya voltes podeu activar o desactivar la característica enregistrar les voltes. Si s'activen les voltes, podreu triar el seu format per a l'hora, si voleu mostrar les vostres notes i si voleu els temps absoluts, els quals són els temps del cronòmetre quan es van enregistrar.

Arranjament del tipus de lletra

A la pàgina de configuració per al tipus de lletra, podreu personalitzar el tipus de lletra per a la pantalla del cronòmetre. Podeu escollir entre diferents famílies, estils i mides de tipus de lletra per a cada component del temporitzador (hores, minuts, etc.). Per omissió, tots els components del temporitzador empraran el mateix tipus de lletra, d'acord amb el tipus de lletra per omissió del sistema.

Ajustaments del color

A la pàgina de configuració per al color, podreu personalitzar el color per omissió per a la pantalla del cronòmetre. Podeu canviar el color de fons i el color del text. Els colors per omissió respecten el tema del sistema actualment seleccionat.

Ajustaments predefinits pel KDE

El Kronometer utilitza les eines de configuració estàndards del KDE. Les trobareu al menú Arranjament, sota les entrades Configura les dreceres i Configura les barres d'eines. Permeten canviar les dreceres de les accions del Kronometer, així com canviar la posició de la barra d'eines i el seu contingut.