Capítol 2. ÚS del Konversation

Si no heu utilitzat IRC abans...

En poques paraules, IRC és un protocol de xat, definit pels estàndards oficials d'internet, i és capaç de robar moltes hores de la vostra vida. Per utilitzar IRC, haureu de connectar a un servidor, i després unir-vos a un canal (equivalent a una sala de xat) o simplement participar en converses privades.

Per connectar amb un servidor i canal, obriu el Konversation. Apareixerà la pantalla Llista de servidors.

Llista de servidors

La llista de Xarxes IRC configurades està aquí. Una xarxa IRC és una col·lecció de servidors que cooperen. Només necessiteu connectar-vos a un dels servidors de la xarxa per estar connectat a la xarxa IRC sencera. Un cop connectat, el Konversation s'unirà automàticament als Canals mostrats. Quan s'inicia el Konversation per primera vegada, la xarxa Freenode i el canal #kde ja estan inclosos. Feu clic sobre una xarxa per seleccionar-la.

Feu clic aquí per definir una Xarxa nova, això inclou el servidor on connectar i els Canals als quals unir-se automàticament un cop connectat. Vegeu Definir noves xarxes, servidors i entrada automàtica als canals per obtenir més informació.

Feu clic aquí per a connectar-vos a la xarxa d'IRC i al canal seleccionat.

Nota

Quan feu clic al botó Connecta, la primera vegada s'obrirà el Konversation, és possible que aparegui el següent missatge, dient-vos que la vostra identitat per omissió no està configurada correctament.

Verificar les «Identitats»

La primera vegada que obriu el Konversation, aquest obtindrà informació sobre l'usuari actual des del sistema operatiu i omplirà la Identitat amb els valors per omissió. Si la informació d'usuari del sistema operatiu no està completa, per exemple, no hi ha definit un nom complet, possiblement apareixerà el missatge anterior. Per corregir aquest problema, feu clic a Edita identitat... i vegeu Establir la vostra identitat.

Es mostrarà la pantalla principal mostrant els missatges enviats pel servidor al client. (Si el Konversation no es connecta amb el servidor, vegeu Preguntes i respostes). Quan els missatges del servidor hagin acabat de passar, el Konversation s'unirà al canal o canals seleccionats.

Canal

Això es coneix com la línia d'entrada. Per enviar un missatge a tots els membres del canal, escriviu el missatge aquí i premeu Retorn. El vostre missatge, així com la resta de missatges, apareixen a la secció superior del canal. Cada missatge és precedit pel temps i el sobrenom de l'usuari.

Podeu unir-vos a servidors i canals addicionals. Cada pantalla de servidor, canal, llista de canals i altres es posen en una pestanya independent. Per mostrar una llista dels canals disponibles, vegeu Llistar els canals disponibles. Per unir-vos a un canal, escriviu:/join #nom_canal a la línia d'entrada. (El coixinet # és requerit). També podeu escriure /j com abreujament de /join. Per deixar un canal, només cal escriure /part. Per alternar la pantalla a un servidor o canal diferent, feu clic sobre la pestanya corresponent.

Això s'anomena plafó de sobrenoms. Llista els sobrenoms de tots els usuaris que s'han unit al canal, inclòs el vostre.

Això és el bàsic, per obtenir informació més detallada, seguiu llegint...