Definir noves xarxes, servidors i entrada automàtica als canals

La pantalla Llista de servidors apareix quan s'obre el programa Konversation. També apareix quan escolliu FitxerLlista de servidors al menú principal. La pantalla Llista de servidors mostra les xarxes d'IRC definides, llistades per grup. Una xarxa d'IRC és un conjunt de servidors que cooperen. Quan connecteu a qualsevol servidor en una xarxa, tindreu accés a tots els canals de la xarxa. Exemples de xarxes IRC són Freenode i Undernet.

Llista de servidors

Les vostres xarxes definides es llisten aquí, juntament amb la Identitat utilitzada per a connectar-vos i els Canals als quals us unireu de forma automàtica quan us connecteu. Si heu especificat un grup per a les vostres xarxes, les xarxes apareixeran amb sangria dins del grup. Feu clic sobre una xarxa per a seleccionar-la.

Utilitzeu aquests botons per Afegeix una xarxa nova, Edita o Suprimeix una xarxa ressaltada.

Feu clic en aquest botó per a connectar-vos a la Xarxa ressaltada i tancar la pantalla Llista de servidors. Si voleu, podeu ressaltar més d'una xarxa, el qual us connectarà a totes les xarxes ressaltades.

En fer clic a aquest botó no descartaran els canvis realitzats. Simplement voldrà dir que no voleu connectar-vos a cap xarxa en aquest moment.

Quan feu clic sobre el botó Nova, apareixerà la finestra Xarxa nova.

Xarxa nova

Introduïu aquí el Nom de la xarxa. Podeu crear tantes entrades com vulgueu a la pantalla Llista de servidors dins de la mateixa Xarxa que empreu.

Escolliu una Identitat que existeixi o feu clic al botó Edita per afegir una Identitat nova o editar-ne una d'existent. La Identitat us identificarà i determinarà el vostre sobrenom quan connecteu a la xarxa.

Opcional. Aquesta ordre s'envia al servidor després de la connexió. Exemple: /msg NickServ IDENTIFY konvirocks. Aquest exemple és per a la xarxa freenode, la qual requereix que els usuaris registrin el seu sobrenom amb una contrasenya i usuari en connectar. konvirocks és la contrasenya per al sobrenom donat en la Identitat. Podeu introduir més d'una ordre separant-les amb punt i coma.

Marqueu aquesta opció si voleu que el Konversation es connecti automàticament a aquesta xarxa en ser engegat.

Aquesta és la llista de Servidors IRC de la xarxa. En connectar-se a una xarxa, el Konversation intentarà connectar-se al primer servidor, si falla al segon, després al tercer, etc. Com a mínim s'ha d'especificar un servidor. Feu clic sobre un servidor per ressaltar-lo.

Utilitzeu aquests botons per Afegeix un servidor, Edita un servidor ressaltat o Elimina un servidor ressaltat. També podeu ajustar l'ordre de la llista de servidors i per tant l'ordre dels intents de connexió.

Opcional. Aquesta és una llista de canals que podeu afegir automàticament una vegada el Konversation s'hagi connectat al servidor. Podeu deixar-ho en blanc si no voleu que se us afegeixi automàticament als canals.

Utilitzeu aquests botons per Afegeix un canal, Edita o Suprimeix un canal ressaltat. També podeu canviar l'ordre dels canals als quals us heu unit.

Nota

Eviteu barrejar servidors de diferents xarxes d'IRC en la mateixa Xarxa. Eviteu introduir el mateix servidor en dues xarxes diferents. En cas contrari, la vigilància dels sobrenoms connectats no funcionarà correctament.

Quan feu clic sobre el botó Afegeix, apareixerà el marc Servidors, apareixerà la pantalla Afegeix un servidor.

Afegint un servidor

El nom o adreça IP del servidor, irchelp.org manté una llista de servidors.

Introduïu el nombre del port per connectar-se al servidor. Per a la majoria de servidors és 6667.

Si el servidor requereix una contrasenya per connectar, introduïu-la aquí, en cas contrari deixeu-la en blanc.

Marqueu aquesta opció si voleu utilitzar el protocol Secure Socket Layer (SSL) per comunicar-vos amb el servidor. Això protegeix la privadesa de les comunicacions entre el vostre ordinador i el servidor d'IRC. El servidor ha de poder funcionar amb SSL perquè això sigui possible. En la majoria de casos, si el servidor no funciona amb SSL, la connexió fallarà.

Quan feu clic sobre el botó Afegeix, apareixerà el marc Canals d'entrada automàtica, apareixerà la pantalla Afegeix un canal.

Afegint un canal

Introduïu el nom del canal. Cal no oblidar el coixinet # al començament. Si el canal requereix una contrasenya per a poder participar, introduïu-la, en cas contrari deixeu-la en blanc.