Veure qui està connectat

El Konversation us mantindrà informat de quan els vostres amics estan connectats a la xarxa d'IRC.

La xarxa d'IRC serà enregistrada atès que els sobrenoms són únics per a la xarxa d'IRC. El sobrenom a dues xarxes d'IRC diferents no són necessàriament la mateixa persona, però el mateix sobrenom a dos servidors diferents dins de la mateixa xarxa d'IRC en general són la mateixa persona.

Nota

És per això que és important utilitzar la mateixa Xarxa per a tots els servidors a la mateixa xarxa d'IRC, vegeu Definir noves xarxes, servidors i entrada automàtica als canals.

Per activar la característica de vigilar un sobrenom, escolliu FinestraSobrenoms vigilats al menú principal. Apareixerà la pantalla Sobrenoms vigilats.

Sobrenoms vigilats

Els sobrenoms a la vostra llista de vigilància es llisten aquí. Es llisten segons la xarxa IRC associada. Si no apareix cap sobrenom, és que tampoc no s'ha especificat cap sobrenom a vigilar, o que us cal activar la característica per a la vigilància dels sobrenoms (vegeu més endavant). Desplegueu cada sobrenom connectat per veure una llista dels canals on dit sobrenom s'ha inscrit. Les icones al costat de cada canal són les mateixes que les icones que apareixen al plafó de sobrenoms a les pantalles dels canals.

La informació coneguda del sobrenom es mostra aquí. Quan es mostra per primera vegada la pantalla Sobrenoms vigilats, la informació serà escassa. Cada 20 segons s'envia automàticament una ordre WHOIS al servidor per sol·licitar informació pels sobrenoms dels que no té cap informació. Això continua fins que tingueu informació sobre tots els sobrenoms.

Per afegir un sobrenom a vigilar, obriu el menú contextual de la Llista de sobrenoms fent clic amb el botó dret del ratolí sobre un sobrenom i seleccioneu Afegeix als sobrenoms vigilats. Si voleu afegir diversos sobrenoms escolliu ArranjamentConfigura el Konversation... des del menú principal, desplegueu Notificacions i feu clic a Sobrenoms vigilats. Apareixerà la pantalla Sobrenoms vigilats.

Sobrenoms vigilats

Marqueu aquesta casella per activar la característica vigilant de sobrenoms.

Si voleu que la pantalla Sobrenoms vigilats es mostri automàticament quan obriu el Konversation, marqueu aquesta casella.

A la pantalla Sobrenoms vigilats de dalt, podeu fer doble clic sobre qualsevol sobrenom i aquesta ordre serà enviada al servidor. %u serà substituït pel sobrenom. El %n és requerit al final de l'ordre.

La característica Sobrenoms vigilats treballa sol·licitant periòdicament informació al servidor. Aquest quadre estableix la freqüència amb què es produeix. Eviteu els nombres menors de 20 segons, ja que suposa una càrrega excessiva al servidor.

Feu clic al botó D'acord una vegada acabeu d'afegir o eliminar sobrenoms.

Nota: Cada vegada que es mostra la pantalla Sobrenoms vigilats, passarà un temps abans que es visualitzi cap sobrenom, ja que el Konversation ha de sondejar el servidor. Normalment, deixarà funcionant la pantalla Sobrenoms vigilats.

El Konversation també mostra un missatge en tots els canals cada vegada que un usuari de la llista de Sobrenoms vigilats es connecta o desconnecta del servidor. El missatge s'assembla al següent:

[17:52] [Notificació] «psn» està connectat (irc.kde.org).