Registre

Si el registre està habilitat, el Konversation mantindrà un registre de cada servidor, canal i sessió de conversa privada (consulta). Cada sessió s'emmagatzemarà en un fitxer de registre al disc. Quan obriu la mateixa sessió una altra vegada, el Konversation l'afegirà al registre.

Cada vegada que obriu una sessió una altra vegada, aproximadament els últims 1.024 caràcters de la sessió anterior seran llegits des del final del registre i es mostraran a la pantalla.

Atès que la vostra sessió continua, els missatges sortiran fora per la part superior de la pantalla. Podeu desplaçar cap enrere per a visualitzar aquests missatges. De manera eventual, per tal d'estalviar memòria, els missatges més antics es descartaran. Això s'anomena el Límit de l'historial. Els missatges que desapareixen de la pantalla a causa del Límit de l'historial encara estan disponibles al fitxer de registre, si el registre està habilitat.

Per a veure el fitxer de registre per a una sessió, feu clic a la pestanya de la sessió perquè sigui la sessió actual i escolliu FinestraObre el fitxer de registre des del menú principal. Apareixerà una pestanya nova mostrant el fitxer de registre.

Fitxer de registre

Els missatges del fitxer de registre es mostren aquí. Els missatges més antics són a dalt i els més nous a la part inferior.

Feu clic en aquest botó per a desar el fitxer de registre en un altre fitxer.

Feu clic per actualitzar la visualització del fitxer de registre. Mentre esteu veient un fitxer de registre, els nous missatges a la sessió corresponent no s'afegiran automàticament a la vista del fitxer de registre. Utilitzeu aquest botó per a veure els missatges més recents.

Feu clic per esborrar la vista del fitxer de registre i el fitxer de registre al disc.

Utilitzeu aquesta casella per establir la mida màxima de l'historial. Aquest ajustament no només té efecte per a les pestanyes de registre obertes recentment. En el següent inici el Konversation s'utilitzarà l'últim valor modificat per a la mida de l'historial. Cada fitxer de registre pot tenir un ajustament diferent.

El Límit de l'historial es pot canviar escollint ArranjamentConfigura el Konversation... des del menú principal, i després desplegueu Comportament i feu clic a Finestra de xat. Apareixerà el quadre Límit de l'historial. Si l'establiu a Sense límit (és a dir, zero), els missatges no seran descartats de l'historial.

Podeu habilitar o inhabilitar el registre i establir altres opcions de registre, escollint ArranjamentConfigura el Konversation... al menú principal, i després desplegar Comportament i feu clic a Registre.