Ordres de l'IRC emprades més freqüentment

La següent és una breu llista de les ordres de l'IRC d'ús freqüent. Vegeu la RFC 2812 per obtenir una llista completa de totes les ordres, o visiteu irchelp.org. Per obtenir una llista de les ordres tractades especialment pel Konversation, vegeu Ordres del Konversation.

/help

Llista les ordres disponibles al servidor actual. No està implementat a tots els servidors.

/help ordre

Proporciona ajuda per a l'ordre. No està implementada a tots els servidors.

/join #canal

Uneix al #canal. Si el canal no existeix, es crearà i en sereu l'operador.

/part

Deixa el canal actual i tanca la pestanya del canal.

/part #canal

Deixa el #canal i tanca la pestanya corresponent al canal. Sinònim de /leave.

/me missatge

Envia el missatge al canal precedit pel vostre sobrenom. Per exemple, si el vostre sobrenom era Tux, en escriure /me Cervesa en una tassa de te. es mostrarà el missatge Cervesa en una tassa de te. Llevat que hagin filtrat contra aquest tipus de missatges, el veuran tots els usuaris. Aquest tipus de missatges s'utilitza normalment per transmetre informació no verbal, com el seu vostre estat emocional actual, o el que esteu fent físicament. Si deixeu el vostre lloc de treball per un temps curt, utilitzeu l'ordre /away en el seu lloc.

/away missatge

Si algú tracta d'enviar-vos un missatge privat o convidar-vos a un canal, li dirà que esteu absent del vostre lloc de treball amb missatge.

/away

Cancel·la una ordre /away missatge.

/query sobrenom

Crea una pestanya nova amb el sobrenom de l'usuari per a una conversa privada, comunament conegut a l'IRC com consulta (query). Tot l'escrit aquí només serà visible per a vós i la vostra parella de consulta.

/msg sobrenom missatge

Envia el missatge a l'usuari amb el sobrenom. Només veurà el missatge aquest sobrenom. Utilitzeu /query per a converses llargues.

/invite sobrenom

Convida a l'usuari amb el sobrenom a unir-se a un canal. Aquesta ordre és especialment útil si el canal és només per a convidats.