Taken

Probleem: U bent een freelance software-consultant met veel klanten. Sommige klanten hebben meerdere projecten. Gedurende een dag schakelt u heen en weer tussen de verschillende projecten. U moet uw tijd bijhouden om maandelijkse rekeningen te kunnen maken.

Oplossing: Maak een topniveau-taak voor elke klant en een subtaak voor elk project. Voor projecten die gedetailleerder bijgehouden moeten worden, maakt u een lijst van project-subtaken. U houdt de tijd bij door te dubbelklikken op de taak waar u op het moment aan werkt.

KTimetracker biedt grote flexibiliteit in het bijhouden van uw tijd door een ongelimiteerd aantal taken en taakniveaus. Tijd kan bij elke taak worden bijgehouden en er kunnen meerdere taken tegelijkertijd actief zijn.

KTimetracker stelt u in staat de geschiedenis van uw taken te bewerken en een toelichting te zetten bij elke gebeurtenis die u hebt gestopt.

Om een topniveau-taak aan te maken kiest u TaakNieuwe taak... (Ctrl+T). Om een subtaak aan te maken activeert u de bovenliggende taak en kiest u TaakNieuwe subtaak... (Ctrl+Alt+N).

Als u KTimetracker afsluit wordt de takenlijst opgeslagen in een bestand op uw schijf. Bij de volgende start wordt de takenlijst uit hetzelfde bestand geladen.

KTimetracker kan taken importeren en exporteren om uw werk te minimaliseren. Zie Andere systemen.