De dialoog Configuratie van de tag-gisser

Schermafdruk van de dialoog Configuratie van tag-gisser.

De dialoog Configuratie van de tag raden wordt gebruikt om het commando voor Tags aan de hand van de bestandsnaam raden in te stellen.

In de dialoog ziet u links een lijst met verschillende bestandsnaamschema's. JuK heeft een uitgebreide sets standaard patronen die overeenkomen met de meestvoorkomende bestandsnaamstijlen. Om een nieuw bestandsschema toe te voegen, klik op de knop Toevoegen en typ uw schema in. Klik daarna op OK.

Hier ziet u de nu geconfigureerde bestandsnaamschema's die de tag-bewerker gebruikt om tag-informatie uit een bestandsnaam te halen. Elke tekenreeks mag één van de volgende plaatshouders bevatten:

  • %t: Titel

  • %A: Album

  • %a: Artiest

  • %T: Track

  • %c: Toelichting

Bijvoorbeeld, het bestandsnaamschema [%T] %a - %t zou overeenkomen met [01] Deep Purple - Smoke on the water maar niet met (Deep Purple) Smoke on the water. Voor die tweede naam, zou u het schema (%a) %t moeten gebruiken.

JuK zal de schema's uit deze lijst één voor één uitproberen, beginnend aan de bovenzijde van de lijst. Het eerste schema dat overeen blijkt te komen zal worden gebruikt om de tags van het lied te raden. Sommige liederen komen overeen met meer dan één schema. U kunt er voor zorgen dat het juiste schema als eerste overeenkomt door deze met behulp van de pijlknoppen omhoog te plaatsen in de lijst.

U kunt ook een bestaand schema in de lijst bewerken, of uit de lijst verwijderen. Selecteer het schema en klik op de knop Wijzigen om het schema te veranderen, of de knop Verwijderen om het schema uit de lijst te verwijderen.